Threat Database Adware 'KUJDES FINAL' Skam me Email

'KUJDES FINAL' Skam me Email

Mashtrimet e zhvatjes në internet kanë qenë një mjet i popullarizuar i përdorur nga mashtruesit në internet për të gjeneruar të ardhura për shumë vite tani. Një nga përsëritjet e njohura të kësaj mashtrimi quhet 'sekretim'. Ky lloj i mashtrimit përbëhet nga një aktor me qëllim të keq që dërgon përdorues të pafajshëm email që pretendojnë se ata posedojnë imazhe pornografike ose video të tyre, dhe përveç nëse objektivi u paguan atyre një shumë të rëndë, materiali do të shpërndahet në kontaktet e tyre. Ky lloj i mashtrimit po rritet në popullaritet, dhe është për të ardhur keq që shumë përdorues bien lehtësisht për të. Një nga mashtrimet më të reja të sekuestrimit quhet mashtrim me postë elektronike 'PARALAJMIMI FINAL'.

Kërcënimet për të publikuar imazhet pornografike dhe adresat në shtëpi të synimeve

Artistët e bashkuar pas skamjes 'PARALAJMINRIMI FINAL' janë siguruar që vërtet të godasin frikën në zemrat e synimeve të tyre. Përdoruesi do të merrte një email, i cili thotë se sulmuesit janë në posedim të imazheve të qarta të viktimës, dhe nëse përdoruesi paguan 1.500 dollarë në Bitcoin, i gjithë materiali komprometues do t'i përcillej familjes, miqve dhe kolegëve të punës. Për më tepër, mashtruesit pretendojnë se kanë foto të makinës dhe shtëpisë së viktimës. Ata shprehen se përveç nëse përdoruesi paguan shumën e kërkuar, adresa e tyre dhe targa e makinave do të bëhen publike krahas pamjeve të tyre pornografike.

Autorët e mashtrimit 'FINAL WARNING' gjithashtu bëjnë sikur emaili i zhvatjes që përdoruesi ka marrë është 'paralajmërimi i fundit' i tyre (pra emri) pasi ata kanë qenë duke injoruar mesazhet e mëparshme nga sulmuesit. Sidoqoftë, kjo nuk është gjë tjetër veçse një mashtrim i inxhinierisë sociale që përdoret për të bërë presion shtesë mbi përdoruesin për të përmbushur kërkesat e përhershme. Nëse përdoruesi i synuar paguan, sulmuesit pretendojnë se ata do të fshijnë të gjithë materialin komprometues që ata kanë mbi to.

Për fat të mirë, të gjitha pretendimet e mashtruesve janë false, dhe ato nuk kanë asnjë material shantazhi në objektivat e tyre. Ata thjesht mbështeten në frikësimin e përdoruesit sa duhet për t'i bërë ata të konsiderojnë pagimin e tarifës pa kontrolluar legjitimitetin e pretendimeve të sulmuesve. Nëse keni marrë një email të lidhur me fushatat e mashtrimit 'FINAL WARNING', ne ju këshillojmë të injoroni mesazhin dhe të vazhdoni me ditën tuaj.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...