FakeParadise Ransomware

FakeParadise Ransomware Përshkrimi

Lloje të reja të ransomware prodhohen dhe përpilohen rregullisht, dhe është vetëm logjike që studiuesit e sigurisë të monitorojnë ato versione të reja. Disi për çudi, ransomware me emrin FakeParadise bëri 10 vendet e para të infeksioneve shpërblyese për muajin tetor 2019, sipas statistikave.

FakeParadise është një variant relativisht i ri për ransomware. Kërcënimi kërkon që pagesa të bëhet në Bitcoin dhe kërkon një shumë që arrin në mbi 10,000 juanë kinezë. Ransomware prodhon një shënim shpërblesë të quajtur "--- ==% $ $ $ OPEN_ME_UP $ $ $ $ == ---. Txt" dhe skedarët e scrambled nga FakeParadise kanë ndryshuar zgjatimet e tyre origjinale. Ransomware shton ose "_Kim ChinIm_ str ID varg} .sev" ose "_Support_ ing varg ID} .FC" pas zgjatjes së skedarit origjinal. Infeksionet e raportuara janë përqendruar kryesisht në Kinë.

Shtë e lehtë të supozosh se FakeParadise është një variant i ri i ransomware Paradise - një kërcënim më i vjetër, por studiuesit zbuluan se FakeParadise të dy përdorën C ++ në vend të C # dhe një metodë tjetër të kriptimit. Për më tepër, FakeParadise përdor një qasje të ndryshme kur u përpoq të fshijë kopjet e hijes së vëllimit. Shumë versione të Parajsës thjesht çaktivizojnë shërbimin e kopjimit të hijes pa fshirë kopjet aktuale.

Viktimat e ransomware të FakeParadise mund të provojnë mjetin e lirë të zbulimit të ransomware Paradise që është lëshuar në internet. Nuk ka asnjë garanci se do të funksionojë, por prapë vlen të merret në konsideratë.

Leave a Reply

Please DO NOT use this comment system for support or billing questions. For SpyHunter technical support requests, please contact our technical support team directly by opening a customer support ticket via your SpyHunter. For billing issues, please refer to our "Billing Questions or Problems?" page. For general inquiries (complaints, legal, press, marketing, copyright), visit our "Inquiries and Feedback" page.


HTML is not allowed.