Threat Database Ransomware Errz Ransomware

Errz Ransomware

Karta e rezultateve të kërcënimit

Renditja: 5,270
Niveli i Kërcënimit: 100 % (Lartë)
Kompjuterët e infektuar: 6,953
Parë për herë të parë: May 9, 2022
Parë për herë të fundit: September 18, 2023
OS/OS të prekura: Windows

Errz Ransomware është një malware i pabesë që ekspertët e sigurisë kibernetike e kanë klasifikuar si një variant STOP/Djvu. Pavarësisht mungesës së ndonjë përmirësimi të madh mbi pjesën tjetër të varianteve kërcënuese, aftësitë shkatërruese të Errz Ransomware mbeten të rëndësishme. Kompjuterët e infektuar nga kërcënimi do t'i kenë të dhënat e ruajtura në to të koduara me një algoritëm të fortë kriptografik. Më pas, viktimat do ta gjejnë veten të paaftë për të hyrë në ndonjë nga skedarët e kyçur.

Si pjesë e veprimeve të tij, kërcënimi gjithashtu do të modifikojë emrat e skedarëve të synuar, duke shtuar '.errz' në to si një shtesë të re skedari. Përdoruesit e prekur gjithashtu do të vërejnë shfaqjen e një skedari të ri teksti në pajisjen e shkelur. Skedari do të ketë një emër të ngjashëm me '_readme.txt' dhe do të jetë përgjegjës për dërgimin e një shënimi për shpërblim me udhëzime nga kriminelët kibernetikë.

Vështrim i përgjithshëm i kërkesave

Mesazhi që kërkon shpërblesë, i lënë nga Errz, zbulon se hakerët presin të paguhen një shpërblim prej 980 dollarësh nëse do të ndihmojnë në restaurimin e skedarëve të koduar. Pas pagesës së parave, përdoruesve u thuhet se do të marrin një mjet softuerësh dhe çelësat e nevojshëm të deshifrimit. Sidoqoftë, si shumica e varianteve STOP/Djvu , Errz gjithashtu përmend se përdoruesit që vendosin kontakte me sulmuesit brenda 72 orëve të para do të duhet të paguajnë vetëm 50% të shumës fillestare të ransomware.

Sipas shënimit të shpërblimit, viktimat mund t'u dërgojnë mesazhe kriminelëve kibernetikë përmes dy adresave të emailit ('restorealldata@firemail.cc' dhe 'gorentos@bitmessage.ch') dhe një llogarie Telegram në '@datarestore'. Një skedar i vetëm i kyçur mund t'i bashkëngjitet mesazhit. Sulmuesit deklarojnë se nëse skedari i zgjedhur nuk përmban ndonjë informacion të vlefshëm, ai do të zhbllokohet dhe do t'i kthehet përdoruesit falas.

Seti i plotë i udhëzimeve të lëna nga Errz Ransomware është:

' KUJDES!

Mos u shqetësoni, ju mund t'i ktheni të gjitha dosjet tuaja!
Të gjithë skedarët tuaj si fotot, bazat e të dhënave, dokumentet dhe të tjera të rëndësishme janë të koduara me enkriptimin më të fortë dhe çelësin unik.
Mënyra e vetme për të rikuperuar skedarët është të blini një mjet të deshifrimit dhe një çelës unik për ju.
Ky softuer do të deshifrojë të gjithë skedarët tuaj të koduar.
Çfarë garancish keni?
Ju mund të dërgoni një nga skedarët tuaj të enkriptuar nga kompjuteri juaj dhe ne e deshifrojmë atë falas.
Por ne mund të deshifrojmë vetëm 1 skedar falas. Skedari nuk duhet të përmbajë informacion të vlefshëm.
Mund të merrni dhe shikoni mjetin e deshifrimit të përmbledhjes së videos:
https://we.tl/t-WbgTMF1Jmw
Çmimi i çelësit privat dhe softuerit të dekriptimit është 980 dollarë.
Zbritje 50% në dispozicion nëse na kontaktoni 72 orët e para, ky çmim për ju është 490 dollarë.
Ju lutemi vini re se nuk do t'i rivendosni kurrë të dhënat tuaja pa pagesë.
Kontrolloni dosjen e postës elektronike "Spam" ose "Junk" nëse nuk merrni përgjigje për më shumë se 6 orë.

Për të marrë këtë softuer ju duhet të shkruani në emailin tonë:
restorealldata@firemail.cc

Rezervoni adresën e emailit për të na kontaktuar:
gorentos@bitmessage.ch

Llogaria jonë në Telegram:
@datarestore

ID juaj personale: '

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...