DynamincMore Adware

DynamicMore është një aplikacion famëkeq adware i identifikuar si pjesë e familjes së malware Adload. Kjo familje malware ka pllakosur përdoruesit e Mac duke kompromentuar performancën e sistemit dhe përvojën e përdoruesit përmes taktikave të ndryshme mashtruese. Pasi të infektohen, përdoruesit mund të vërejnë ngadalësime të konsiderueshme, një fluks të reklamave të padëshiruara pop-up dhe ridrejtime të shpeshta në faqet e internetit të diskutueshme. Të kuptuarit se si DynamicMore depërton në sisteme, dëmet e mundshme që shkakton dhe si ta hiqni atë, është thelbësore për ruajtjen e shëndetit dhe sigurisë së Mac-it tuaj.

Metodat e Shpërndarjes

DynamicMore, si shumë programe adware nga familja AdLoad , përdor disa metoda mashtruese për të përhapur dhe infektuar kompjuterët. Kanalet kryesore të shpërndarjes përfshijnë:

 1. Reklamat mashtruese pop-up : Përdoruesit mund të ndeshen me reklama pop-up në faqet e internetit të ligjshme ose të komprometuara që i nxisin ata të shkarkojnë dhe instalojnë përditësime specifike të softuerit ose mjete sigurie. Këto reklama janë krijuar që të duken bindëse, shpesh duke imituar sinjalizimet ose njoftimet zyrtare.
 2. Instaluesit e Softuerit të Lirë (Bundling) : Shumë përdorues shkarkojnë softuer falas nga interneti dhe adware si DynamicMore, shpeshherë i përdorin këto shkarkime. Përdoruesit mund të anashkalojnë softuerin shtesë të bashkuar gjatë procesit të instalimit, duke instaluar pa dashje adware së bashku me aplikacionin e tyre të dëshiruar.
 3. Shkarkimet e skedarëve Torrent : Torrentimi mund të jetë i rrezikshëm, pasi skedarët e ndarë në rrjetet peer-to-peer nuk janë gjithmonë të besueshëm. Adware mund të fshihet në çarje të softuerit, keygens ose skedarë të tjerë në dukje të padëmshëm të disponueshëm për shkarkim përmes torrenteve.

Dëmi i shkaktuar nga DynamicMore

Pasi DynamicMore të instalohet në një Mac, mund të gjenerojë një sërë problemesh që ndikojnë si në performancën ashtu edhe në sigurinë e sistemit. Çështjet kryesore përfshijnë:

 1. Ndjekja e shfletuesit të internetit : DynamicMore ndjek aktivitetet e shfletimit të përdoruesve, duke çuar potencialisht në shqetësime të rëndësishme për privatësinë. Ky informacion mund t'u shitet palëve të treta ose të përdoret për të krijuar reklama të synuara, duke kompromentuar më tej privatësinë e përdoruesit.
 2. Shfaqja e reklamave të padëshiruara : Përdoruesit do të fillojnë të shohin një fluks reklamash pop-up, banderola dhe reklama në tekst në pothuajse çdo faqe interneti që vizitojnë. Këto reklama janë ndërhyrëse dhe mund ta bëjnë shfletimin në ueb një përvojë zhgënjyese.
 3. Ridrejtimet në faqet e internetit të dyshimta : DynamicMore mund të ndryshojë cilësimet e shfletuesit për të ridrejtuar përdoruesit në sajte të dyshimta ose të pasigurta. Këto ridrejtime mund t'i ekspozojnë përdoruesit ndaj infeksioneve të mëtejshme malware, sulmeve të phishing ose skemave mashtruese.
 • Humbja e informacionit privat : Ndërsa DynamicMore gjurmon zakonet e shfletimit dhe ridrejton përdoruesit në sajte të dyshimta, ekziston rreziku i grumbullimit të informacionit të ndjeshëm. Kjo mund të përfshijë kredencialet e hyrjes, informacionin e identifikimit personal dhe madje edhe të dhënat financiare.
 • Heqja e malware

  Heqja e DynamicMore dhe adware të tjerë nga një kompjuter përfshin disa hapa kritikë. Është thelbësore të veproni shpejt për të minimizuar dëmtimet e mundshme dhe për të rivendosur sigurinë dhe performancën e sistemit tuaj. Këtu është një udhëzues gjithëpërfshirës për heqjen e DynamicMore nga kompjuteri juaj:

  Hapi 1: Përdorni softuer legjitim kundër malware

  1. Shkarkoni dhe instaloni softuer anti-malware : Zgjidhni softuer me reputacion kundër malware që specializohet në siguri.
  2. Përditësoni softuerin anti-malware : Sigurohuni që softueri anti-malware është përmirësuar në versionin më të fundit për të njohur dhe hequr kërcënimet më të fundit.
  3. Kryeni një skanim të plotë të sistemit : Kryeni një skanim gjithëpërfshirës të të gjithë sistemit tuaj. Softueri anti-malware do të zbulojë dhe karantinojë çdo malware ose programe potencialisht të padëshiruara (PUP), duke përfshirë DynamicMore.

  Hapi 2: Hiqni manualisht aplikacionet e dyshimta

  1. Hap Finder : Navigoni te dosja "Applications".
  2. Kërkoni për aplikacione të panjohura : Identifikoni çdo aplikacion që nuk e njihni ose nuk mbani mend se keni instaluar. DynamicMore mund të maskohet me një emër tjetër, prandaj jini vigjilentë.
  3. Zhvendosni te koshi : Zvarritni aplikacionet e dyshimta te koshi. Më pas, kliko me të djathtën mbi koshin dhe zgjidh "Zbraz plehra" për të fshirë përgjithmonë aplikacionet.

  Hapi 3: Rivendos cilësimet e shfletuesit

  • Safari : Hapni Safari dhe shkoni te "Preferencat".
  • Navigoni te skeda "Zgjerime" dhe kërkoni për ndonjë shtesë të panjohur. Çinstaloni çdo që duket e dyshimtë.
  • Shkoni te skeda "Privacy" dhe klikoni në "Menaxho të dhënat e faqes në internet". Hiq të gjitha të dhënat për të eliminuar kukit e gjurmimit.
 • Rivendos Safari duke shkuar te menyja "Safari" dhe duke zgjedhur "Clear History".
 • Google Chrome : Hapni Chrome dhe shkoni te "Cilësimet".
 • Klikoni në "Zgjerime" në menynë e majtë. Hiq çdo shtesë të panjohur.
 • Lëvizni poshtë në seksionin "Avancuar" dhe klikoni në "Rivendos cilësimet".
 • Konfirmojeni duke klikuar "Rivendos" për të rivendosur Chrome në cilësimet e tij të paracaktuara.
 • Mozilla Firefox : Hapni Firefox-in dhe shkoni te "Preferencat".
 • Navigoni te seksioni "Zgjerime dhe Tema". Hiq çdo shtesë të dyshimtë.
 • Shkoni te skeda "Privatësia dhe Siguria". Në seksionin "Cookies dhe të dhënat e sitit", kliko "Pastro të dhënat".
 • Lëvizni poshtë te "Mbledhja dhe përdorimi i të dhënave të Firefox" dhe kliko "Pastro të dhënat" për të rivendosur Firefox-in.
 • Hapi 4: Monitoroni performancën e sistemit

  Pas heqjes së DynamicMore, monitoroni performancën dhe sjelljen e shfletimit të kompjuterit tuaj. Nëse problemet vazhdojnë, merrni parasysh të kërkoni ndihmë profesionale ose të ekzekutoni një instalim të ri të OS për të siguruar që të gjitha gjurmët e malware janë zhdukur.

  DynamicMore është një aplikacion i padëshiruar adware nga familja Adload malware që mund të komprometojë ndjeshëm performancën dhe sigurinë e kompjuterit tuaj. Duke kuptuar metodat e shpërndarjes së tij, dëmin që mund të shkaktojë dhe si ta hiqni atë në mënyrë efektive, ju mund të mbroni sistemin tuaj dhe të siguroni një përvojë më të sigurt kompjuterike. Jini gjithmonë të kujdesshëm kur shkarkoni softuer dhe qëndroni vigjilentë ndaj reklamave mashtruese dhe faqeve të dyshimta të internetit.

  Në trend

  Më e shikuara

  Po ngarkohet...