Threat Database Ransomware Dharma-Ninja Ransomware

Dharma-Ninja Ransomware

Kërcënimet ndaj ransomware janë ndër llojet më të njohura të malware në ditët e sotme, pa dyshim. Ekzistojnë komplete ndërtues të ransomware, të cilat e kanë bërë të jashtëzakonshme krijimin e kërcënimeve për ransomware dhe kështu kanë ulur shiritin e hyrjes duke lejuar një numër gjithnjë në rritje të kriminelëve në internet për të krijuar dhe përhapur këtë lloj malware. Një nga kërcënimet më të reja të këqija të ransomware-ve quhet Dharma-Ninja Ransomware. Dharma-Ninja Ransomware është një variant i Dharma Ransomware shumë i popullarizuar.

Përhapja dhe Kriptimi

Nuk dihet se si po përhapet saktësisht Dharma-Ninja Ransomware. Disa studiues besojnë se autorët e Dharma-Ninja Ransomware mund të jenë duke përdorur fushata masive për postë elektronike, azhurnime të rreme të softuerëve dhe variante falsifikuese të piraterive të aplikacioneve të ligjshme për të përhapur këtë Trojan të keqe për bllokimin e skedarëve. Dharma-Ninja Ransomware siguron që së pari të skanoni sistemin, sa më shpejt që të kompromentojë hostin e synuar. Qëllimi i kësaj është që kërcënimi mund të lokalizojë me sukses skedarët e interesit. Dharma-Ninja Ransomware synon një listë të gjatë të llojeve të njohura të skedarëve, pasi kjo e bën më të predispozuar që viktima të konsiderojë pagesa. Pas përfundimit të skanimit, Dharma-Ninja Ransomware fillon procesin e kriptimit. Kur një skedar bllokohet nga Dharma-Ninja Ransomware, emri i saj do të ndryshohet. Ky Trojan për kodimin e të dhënave shton një '.id- . [ninja777@cock.li] shtrirje .ninja 'në fund të emrit të një skedari të mbyllur.

Shënimi Ransom

Në pjesën më të madhe të kërcënimeve për ransomware që i përkasin familjes Dharma Ransomware, Dharma-Ninja Ransomware lëshon një shënim shpengimi të quajtur 'FILES ENCRYPTED.txt'. Shënimi është mjaft i shkurtër dhe i paqartë, por informon përdoruesit se të dhënat e tyre janë të koduara, dhe mënyra e vetme për të tërhequr skedarët e tyre është të paguajnë një tarifë shpërblyese. Nuk përmendet ndonjë shumë specifike, dhe ka të ngjarë që sulmuesit do t'i zbulojnë këto informacione vetëm kur viktima t'i kontaktojë ata. Për t'u lidhur me ta, autorët e Dharma-Ninja Ransomware japin dhe adresën e emailit - 'ninja777@cock.li'.

Ju këshillohet që të mbani distancën tuaj kur bëhet fjalë për mashtrimet në internet. Individë të tillë me hije i japin premtimet e tyre rrallë dhe nuk do të merrni kurrë çelësin e premtuar të deshifrimit. Kjo është arsyeja pse është më e sigurt të besosh një aplikacion të njohur antivirus për të hequr Dharma-Ninja Ransomware nga sistemi juaj dhe për ta mbrojtur atë në të ardhmen.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...