DesktopEdition

DesktopEdition është kategorizuar si një aplikacion i tipit adware, që funksionon duke përmbytur përdoruesit me një rrymë të vazhdueshme reklamash të padëshiruara dhe mashtruese. Veçanërisht, DesktopEdition është krijuar kryesisht për të ndikuar tek përdoruesit e Mac. Qëllimi kryesor i DesktopEdition është të ekzekutojë fushata reklamuese agresive, duke përdorur shpesh metoda ndërhyrëse për të arritur objektivat e tij. Këto veprime mund të përfshijnë bombardimin e përdoruesve me reklama që prishin përvojën e tyre të shfletimit dhe mund t'i çojnë ata në uebsajte potencialisht të dëmshme ose përmbajtje mashtruese. Është e rëndësishme të theksohet se prania e DesktopEdition në pajisje mund të rezultojë në paralajmërime të përsëritura të sistemit duke thënë: "DesktopEdition do të dëmtojë kompjuterin tuaj". Kjo nënvizon rreziqet e mundshme dhe pasojat negative që lidhen me praninë e DesktopEdition në sistemin e përdoruesit.

DesktopEdition mund të çojë në rreziqe të panevojshme të privatësisë

DesktopEdition funksionon duke shfaqur reklama në ndërfaqe të ndryshme, duke përfshirë faqet e internetit të vizituara dhe desktopët, ndër të tjera. Këto reklama, të shpërndara përmes DesktopEdition, shërbejnë si një medium për promovimin e një sërë përmbajtjesh, duke përfshirë taktika në internet, softuer potencialisht të dëmshëm dhe madje edhe malware të mundshëm. Ajo që është shqetësuese është se disa nga këto reklama mund të projektohen për të shkaktuar veprime të caktuara, të tilla si ekzekutimi i skripteve, pasi të klikohen. Këto skripta mund të iniciojnë shkarkime ose instalime të fshehta pa dijeninë ose pëlqimin e përdoruesit.

Është e rëndësishme të theksohet se megjithëse është e mundur të gjenden produkte ose shërbime legjitime përmes këtyre reklamave, ato nuk kanë gjasa të miratohen në cilësinë zyrtare. Më shpesh, këto miratime orkestrohen nga mashtruesit që shfrytëzojnë programet e filialeve të lidhura me përmbajtjen, duke u mundësuar atyre të fitojnë në mënyrë të paligjshme komisione.

Në fushën e softuerit të mbështetur nga reklamat, i cili përfshin aplikacione si DesktopEdition, një shqetësim kryesor qëndron në mbledhjen e informacionit të ndjeshëm. Kjo mund të përfshijë një gamë të gjerë të dhënash, duke filluar nga URL-të e faqeve të internetit të vizituara dhe faqeve të uebit të shikuara deri te pyetjet e kërkimit, skedarët e internetit, emrat e përdoruesve dhe fjalëkalimet, detaje të identifikueshme personalisht dhe madje edhe informacione financiare. Këto të dhëna potencialisht të shfrytëzueshme mund t'u shiten më pas palëve të treta për përfitime financiare.

Në thelb, DesktopEdition jo vetëm që prish përvojat e përdoruesve me reklamat e padëshiruara, por gjithashtu paraqet rreziqe të konsiderueshme në drejtim të promovimit të mashtrimeve, shpërndarjes së softuerit të dëmshëm dhe kompromentimit të të dhënave të ndjeshme të përdoruesve.

Përdoruesit duhet të jenë të kujdesshëm kur instalojnë aplikacione nga burime të panjohura

Programet potencialisht të padëshiruara (PUP) dhe adware instalohen shpesh në sistemet e përdoruesve pa dijeninë e tyre të qartë për shkak të teknikave të diskutueshme të shpërndarjes. Përdoren disa taktika për të mashtruar ose manipuluar përdoruesit që të instalojnë pa dashje këto programe të padëshiruara:

  • Softuer i bashkuar : PUP-të dhe programet reklamuese shpesh bashkohen me softuer legjitim që përdoruesit e shkarkojnë dhe instalojnë me dëshirë. Gjatë procesit të instalimit, përdoruesit mund të anashkalojnë ose të mos i kuptojnë plotësisht programet shtesë të përfshira në paketë. Si parazgjedhje, këto programe shtesë mund të zgjidhen për instalim, duke çuar në instalimin e tyre të paqëllimtë së bashku me softuerin e dëshiruar.
  • Instaluesit mashtrues : Disa metoda të shpërndarjes përfshijnë përdorimin e instaluesve mashtrues që mashtrojnë përdoruesit që të pranojnë të instalojnë PUP ose adware. Instaluesi mund të përdorë gjuhë mashtruese, të fshehë kutitë e kontrollit ose të përdorë dizajne konfuze të ndërfaqes për të mashtruar përdoruesit që të pranojnë instalimin e programeve të padëshiruara.
  • Përditësimet dhe shkarkimet e rreme : Uebsajtet mashtruese mund të shfaqin njoftime të rreme të përditësimeve ose kërkesa për shkarkim, duke pretenduar se disa programe ose shtojca kanë nevojë për përditësim. Përdoruesit, në përpjekje për të mbajtur softuerin e tyre aktual, mund të shkarkojnë dhe instalojnë pa vetëdije PUP ose adware në vend të përditësimeve të synuara.
  • Platformat Freeware dhe Shareware : PUP dhe adware shpesh gjejnë rrugën e tyre drejt platformave freeware dhe shareware, ku përdoruesit mund të shkarkojnë softuer falas. Në këto raste, softueri falas mund të shoqërohet nga programe të padëshiruara që nuk zbulohen në mënyrë adekuate gjatë procesit të shkarkimit dhe instalimit.
  • Clickbait dhe Reklamat Mashtruese : Përdoruesit mund të hasin reklama mashtruese ose klikim në uebsajte të ndryshme që i shtyjnë ata të shkarkojnë softuer ose shtojca. Këto reklama mund të pretendojnë në mënyrë të rreme se përmirësojnë përvojën e përdoruesit, ofrojnë veçori sigurie ose ofrojnë përfitime të tjera, duke i shtyrë përdoruesit të instalojnë PUP ose adware pa e ditur.

Për të shmangur instalimin padashur të PUP-ve dhe programeve reklamuese, përdoruesit duhet të tregojnë kujdes kur shkarkojnë dhe instalojnë softuer, veçanërisht nga burime të panjohura. Leximi i kërkesave të instalimit, zgjedhja e opsioneve të instalimit me porosi dhe mbajtja e përditësuar e softuerit të sigurisë mund të ndihmojë në zbutjen e rreziqeve që lidhen me këto teknika të diskutueshme të shpërndarjes.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...