Threat Database Rogue Websites Data-informative.com

Data-informative.com

Karta e rezultateve të kërcënimit

Renditja: 5,774
Niveli i Kërcënimit: 20 % (Normale)
Kompjuterët e infektuar: 1,667
Parë për herë të parë: May 30, 2022
Parë për herë të fundit: February 1, 2023
OS/OS të prekura: Windows

Faqja e internetit Data-informative.com nuk merret me ndonjë informacion ose të dhënë përkatëse. Në fund të fundit, ky nuk është një nga objektivat kryesore të faqes. Në vend të kësaj, ajo që përdoruesit që zbarkojnë në faqe do të shohin janë taktika të ndryshme në internet. Skenari i saktë i shtyrë nga faqja mund të varet nga gjeolokacioni i vizitorit, i cili përcaktohet duke analizuar adresat IP në hyrje. Informacioni i të dhënave gjithashtu mund të jetë në gjendje të përputhet me gjuhën e mesazheve të tij me vendin e përdoruesit përmes së njëjtës teknikë.

Në përgjithësi, faqet jo të besueshme, të tilla si Data-informative.com përpiqen të gjenerojnë përfitime monetare për operatorët e tyre nëpërmjet dërgimit të reklamave të padëshiruara. Kjo taktikë popullore e bazuar në shfletues shfrytëzon veçorinë legjitime të njoftimit me shtytje. Përdoruesve u paraqiten mesazhe të ndryshme mashtruese që i joshin ata të mundësojnë pa vetëdije njoftimet e faqes. Një nga skenarët e rremë më të përdorur përbëhet nga faqja e mashtrimit që pretendon të bëjë një kontroll CAPTCHA. Ekziston një shans i madh që përdoruesve t'u paraqitet një imazh që përmban një robot dhe një mesazh të ngjashëm me:

Shtypni Lejo për të verifikuar që nuk jeni robot! '

' Kliko Lejo për të konfirmuar që nuk je robot '

Reklamat e ofruara nga faqe interneti mashtruese dhe burime të tjera të ngjashme të pabesueshme duhet të trajtohen me kujdes. Përdoruesit që ndërveprojnë me ta mund të shkaktojnë ridrejtime të detyruara drejt destinacioneve shtesë të pasigurta, të tilla si dhurata të rreme, platforma të dyshimta bastesh, sajte të orientuara nga të rriturit dhe më shumë.

Po ngarkohet...