Contebrew

Contebrew ose më saktë Programi:Win32/Contebrew.A!ml është një zbulim i përdorur nga disa zgjidhje sigurie kundër malware, si p.sh. Microsoft Defender Antivirus (dikur Windows Defender) për të shënuar një program ndërhyrës. Contebrew mund të zotërojë funksionet e rrëmbyesve të reklamave dhe shfletuesit, duke e lejuar atë të kryejë veprime të shumta, të bezdisshme dhe të padëshiruara ndërsa është i pranishëm në kompjuter. Në mënyrë tipike, këto aplikacione gjithashtu klasifikohen si PUP (Programe Potencialisht të Padëshiruara) për shkak të taktikave të dyshimta të përfshira në shpërndarjen e tyre. Në fund të fundit, shanset që përdoruesit të shkarkojnë dhe instalojnë me dëshirë aplikacione të tilla të dyshimta janë minimale.

Disa nga pasojat e të pasurit një PUP aktiv në sistemin tuaj mund të përfshijnë ridrejtime të shpeshta në adresa të panjohura të internetit, si dhe shfaqjen e reklamave të ndryshme të pabesueshme. Në të vërtetë, rrëmbyesit e shfletuesit zakonisht kanë për detyrë të gjenerojnë trafik artificial drejt një adrese të sponsorizuar, siç është një motor kërkimi i rremë.

Duke vendosur kontrollin mbi cilësimet e rëndësishme të shfletuesit - faqen kryesore, faqen e skedës së re, motorin e paracaktuar të kërkimit, etj., rrëmbyesi mund t'i dërgojë përdoruesit në faqen e tij të promovuar sa herë që nisin shfletuesit e prekur, të fillojnë një kërkim përmes shiritit të URL-së ose thjesht të hapin një Tab i ri. Nga ana tjetër, adware është i përqendruar kryesisht në drejtimin e fushatave ndërhyrëse reklamuese. Përdoruesit e prekur mund të prezantohen me reklama të ndryshme për uebsajte të dyshimta ose produkte softuerike.

PUP-të janë gjithashtu famëkeq për kryerjen e funksioneve të mbledhjes së të dhënave. Këto aplikacione mund të gjurmojnë në heshtje aktivitetet e shfletimit të përdoruesve dhe më pas të ngarkojnë të dhënat në një server të kontrolluar nga operatorët e tyre. Të dhënat e marra gjithashtu mund të përfshijnë detaje të pajisjes, të tilla si adresat IP, vendndodhjen gjeografike, ISP, llojin e pajisjes, llojin e shfletuesit dhe më shumë.

Ballafaqimi me Contebrew (Programi:Win32/Contebrew.A!ml) mund të jetë i vështirë, pasi disa PUP gjithashtu mund të krijojnë mekanizma të qëndrueshmërisë në pajisje. Si rezultat, këto PUP garantojnë fillimin e tyre në çdo nisje të sistemit ose se ato do të rikthehen nga një heqje jo e plotë.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...