ColoredLambert

ColoredLambert Description

Familja e malware ColorLambert është krijimi më i popullarizuar i grupit haker të Longhorn. Ata gjithashtu njihen si The Lamberts, të emëruar nga familja e përmendur më parë malware. Besohet se aktivitetet e grupit haker të Longhorn gjurmët kthehen në vitin 2008. Ky grup hakerash tenton të shkojë vetëm pas synimeve të profilit të lartë. Synimet e tyre kryesore kanë tendencë të jenë organet qeveritare, si dhe kompani të ndryshme që operojnë në fushën e automobilave, kujdesit shëndetësor, telekomunikacionit.

Familja Malware

Familjes malware të ColoredLambert iu dha emri i saj sepse kërcënimet që ai përmban janë të gjitha të koduara me ngjyra. Sigurisht, çdo mjet i hakerave në familjen malware të ColoredLambert përfaqësohet nga një ngjyrë e ndryshme, dhe shumica e tyre shërbejnë për qëllime të ndryshme:

  • Black Lambert - Ky kërcënim ishte i pari që u vu re nga studiuesit e malware, dhe shërben si një Trojan në prapavijë që lidhet me një server C&C (Command & Control) dhe nxjerr komandat se si të kryhet sulmi. Një prapavijë e tillë referohet gjithashtu si prapavijë aktive.
  • White Lambert - Ky është një tjetër Trojan i prapambetur që operon në një mënyrë që është mjaft e ndryshme nga Lambert i Zi. Ky kërcënim nuk nxjerr udhëzime nga serveri C&C në mënyrë aktive por pret një ping nga C&C që do të jepte komandat e nevojshme. Kjo njihet si një prapavijë pasive.
  • Blue Lambert - Studiuesit e malware nuk kanë përcaktuar me siguri se cili është qëllimi i këtij kërcënimi. Duket se përdoret në kombinim me Black Lambert, dhe disa spekulojnë se mund të përdoret si një prapavijë rezervë nëse sulmuesit nuk arrijnë të ekzekutojnë me sukses Backdoor Black Lambert.
  • Green Lambert - Ky mjet duket të jetë një variant i vjetëruar i Lambert Blue. Sidoqoftë, ky trojan i prapambetjes duket se është në përputhje me sistemin operativ OSX.
  • Pink Lambert - Kjo duket të jetë mjeti më i ndërlikuar në familjen Colored Lamberts. Ai përbëhet nga disa module, të cilat e bëjnë këtë mjet shumë fleksibël. Kërcënimi mund të përdoret për qëllime spiunazhi, si një vjedhës USB dhe një kornizë e krijuar me porosi, e cila u lejon atyre të zhvillojnë një malware unik që është i pajtueshëm me ndër-platformë dhe mund të punojë në sisteme që funksionojnë Windows, OSX dhe Linux.
  • Grey Lambert - Ky mjet duket se është një variant i azhurnuar i Lambert Pink. Ai funksionon më i qetë dhe përpunon të dhënat më shpejt.

Studiuesit e Malware spekulojnë se grupi i hakimeve Longhorn mund të jetë një aktor i sponsorizuar nga shteti pasi synimet e tyre janë gjithmonë shumë të profilit të lartë, dhe ka të ngjarë që ata mund të bëjnë ofertat e një qeverie.

Do You Suspect Your PC May Be Infected with ColoredLambert & Other Threats? Scan Your PC with SpyHunter

SpyHunter is a powerful malware remediation and protection tool designed to help provide PC users with in-depth system security analysis, detection and removal of a wide range of threats like ColoredLambert as well as a one-on-one tech support service. Download SpyHunter's FREE Malware Remover
Note: SpyHunter's scanner is only for malware detection. If SpyHunter detects malware on your PC, you will need to purchase SpyHunter's malware removal tool to remove the malware threats. Read more on SpyHunter. Free Remover allows you to run a one-off scan and receive, subject to a 48-hour waiting period, one remediation and removal. Free Remover subject to promotional details and Special Promotion Terms. To understand our policies, please also review our EULA, Privacy Policy and Threat Assessment Criteria. If you no longer wish to have SpyHunter installed on your computer, follow these steps to uninstall SpyHunter.

Security Doesn't Let You Download SpyHunter or Access the Internet?

Solutions: Your computer may have malware hiding in memory that prevents any program, including SpyHunter, from executing on your computer. Follow to download SpyHunter and gain access to the Internet:
  • Use an alternative browser. Malware may disable your browser. If you're using IE, for example, and having problems downloading SpyHunter, you should open Firefox, Chrome or Safari browser instead.
  • Use a removable media. Download SpyHunter on another clean computer, burn it to a USB flash drive, DVD/CD, or any preferred removable media, then install it on your infected computer and run SpyHunter's malware scanner.
  • Start Windows in Safe Mode. If you can not access your Window's desktop, reboot your computer in "Safe Mode with Networking" and install SpyHunter in Safe Mode.
  • IE Users: Disable proxy server for Internet Explorer to browse the web with Internet Explorer or update your anti-spyware program. Malware modifies your Windows settings to use a proxy server to prevent you from browsing the web with IE.
If you still can't install SpyHunter? View other possible causes of installation issues.

Leave a Reply

Please DO NOT use this comment system for support or billing questions. For SpyHunter technical support requests, please contact our technical support team directly by opening a customer support ticket via your SpyHunter. For billing issues, please refer to our "Billing Questions or Problems?" page. For general inquiries (complaints, legal, press, marketing, copyright), visit our "Inquiries and Feedback" page.