Cinemate

Cinemate Përshkrimi

Lloji: Browser Hijackers

Cinemate është një aplikacion i drejtuar për shikuesit e filmit. Reklamohet si një mjet i dobishëm që do t'i ndihmojë përdoruesit të gjejnë se çfarë filmash po shfaqen aktualisht në kinema. Fatkeqësisht, sapo të instalohet në kompjuter ose pajisje, Cinemate zbulon se ka një funksionalitet shtesë - atë të adware. Në të vërtetë, studiuesit e infosec kanë vëzhguar aplikacionin duke gjeneruar reklama të ndryshme të padëshiruara dhe ndërhyrëse.

Reklamat ka të ngjarë të promovojnë destinacione të dyshimta që mund të përpiqen të përfitojnë nga përdoruesit. Aplikacionet adware zakonisht promovojnë taktika në internet, dhurata të rreme, portale phishing që maskohen si sajte legjitime, portale të dyshimta të orientuara nga të rriturit, faqe të dyshimta lojrash/bastesh në internet dhe më shumë. Përdoruesve gjithashtu mund t'u paraqiten reklama për aplikacione në dukje të ligjshme që rezultojnë të jenë PUP ndërhyrëse (Programe Potencialisht të Padëshiruara).

Adware, rrëmbyesit e shfletuesit dhe PUP-të, në përgjithësi, shpesh janë të pajisur me funksione të grumbullimit të të dhënave dhe kjo mund të zbatohet edhe për Cinemate. Përdoruesit rrezikojnë që aktivitetet e tyre të shfletimit të monitorohen në heshtje, të paketohen dhe të ekfiltrohen në një server të largët. Operatorët e aplikacionit mund të marrin të gjithë historikun e shfletimit dhe kërkimit, URL-të e klikuar, adresën IP, llojin e pajisjes, vendndodhjen gjeografike dhe më shumë.

Shfajësimi i faqes

Enigmasoftware.com nuk është i lidhur, i lidhur, i sponsorizuar ose i zotëruar nga krijuesit ose shpërndarësit e malware të përmendur në këtë artikull . Ky artikull NUK duhet të gabohet ose ngatërrohet duke u lidhur në asnjë mënyrë me promovimin ose miratimin e malware. Synimi ynë është të ofrojmë informacion që do të edukojë përdoruesit e kompjuterit se si të zbulojnë dhe në fund të heqin malware nga kompjuteri i tyre me ndihmën e SpyHunter dhe/ose udhëzimeve për heqjen manuale të dhëna në këtë artikull.

Ky artikull ofrohet "siç është" dhe për t'u përdorur vetëm për qëllime informative edukative. Duke ndjekur çdo udhëzim në këtë artikull, ju pranoni të jeni të detyruar nga mohimi i përgjegjësisë. Ne nuk japim asnjë garanci se ky artikull do t'ju ndihmojë të hiqni plotësisht kërcënimet e malware në kompjuterin tuaj. Spyware ndryshon rregullisht; prandaj, është e vështirë të pastrohet plotësisht një makinë e infektuar me mjete manuale.