Threat Database Adware Check-update-today.com

Check-update-today.com

Përdoruesit që shohin reklama ose njoftime të padëshiruara që vijnë nga një faqe interneti e quajtur 'Check-update-today.com' mund të kenë një PUP (Program potencialisht të padëshiruar) aktiv në pajisjet e tyre celulare ose kompjuterët. Këto aplikacione dredharake shpesh injektohen në paketa softuerësh me hije ose instalues të rremë, si një mënyrë për të mos u vënë re nga përdoruesit. Pasi të vendosen, ata mund të kryejnë veprime të ndryshme, të padëshiruara në pajisje.

Në rastin e Check-update-today.com, përdoruesit ka të ngjarë të marrin reklama dhe njoftime të dyshimta. Ndërveprimi me reklamat kërkon kujdes, pasi ato mund të promovojnë destinacione ose produkte softuerike të ndryshme, të dyshimta dhe të pasigurta. PUP-të me aftësi adware përdoren shpesh si një mënyrë për të ofruar reklama për dhurata të rreme, mbështetje teknike ose taktika phishing, platforma të dyshimta bastesh/lojërash, etj. Ata gjithashtu mund të përpiqen të bindin përdoruesit të shkarkojnë PUP shtesë të paraqitura si aplikacione në dukje legjitime.

Në përgjithësi, PUP-të nuk konsiderohen si malware dhe nuk paraqesin rrezik të drejtpërdrejtë për sistemin në të cilin janë instaluar. Megjithatë, prania e një aplikacioni të tillë mund të sjellë rreziqe të rëndësishme për privatësinë ose sigurinë. Në fund të fundit, PUP-të janë të njohur për spiunimin e aktiviteteve të shfletimit të përdoruesve duke mbledhur dhe transmetuar historinë e tyre të shfletimit, historinë e kërkimit, URL-të e klikuar dhe detaje të tjera. Disa PUP madje mund të përpiqen të aksesojnë të dhënat e plotësimit automatik të shfletuesve. Nëse është i suksesshëm, aplikacioni mund të jetë në gjendje të komprometojë informacione të ndjeshme, të tilla si emrat e përdoruesve dhe fjalëkalimet e llogarisë, detajet bankare, informacionet e pagesave, numrat e kartës së kreditit/debitit, etj.

Po ngarkohet...