Threat Database Rogue Websites Captcha4you.lart

Captcha4you.lart

Karta e rezultateve të kërcënimit

Renditja: 5,990
Niveli i Kërcënimit: 20 % (Normale)
Kompjuterët e infektuar: 1,033
Parë për herë të parë: July 26, 2022
Parë për herë të fundit: September 8, 2023
OS/OS të prekura: Windows

Përdoruesit që e gjejnë veten duke u ulur në faqen e internetit Captcha4you.top duhet të tregojnë kujdes. Faqja ka të ngjarë të shfaqë mesazhe mashtruese ose klikimore për të joshur vizitorët e saj që të abonohen pa e ditur në njoftimet e saj push. Kjo taktikë popullore e bazuar në shfletues mund të ndeshet në faqe të panumërta të dyshimta që të gjitha funksionojnë në një mënyrë praktikisht të padallueshme.

Sidoqoftë, përdoruesit duhet të kenë parasysh se skenari i saktë që ata shohin në faqe mund të ndryshojë. Shumë site të diskutueshme janë në gjendje të skanojnë adresat IP hyrëse për të përcaktuar vendndodhjen gjeografike të përdoruesit. Më pas, ata mund të zgjedhin një nga disa skema për t'ia treguar përdoruesit të caktuar. Captcha4you.top është konfirmuar të pretendojë se vizitorët duhet të kalojnë një kontroll përpara se të hyjnë në përmbajtjen e supozuar të faqes. Mesazhi i treguar mund të jetë i ngjashëm me:

'Click 'Allow' to confirm that you are not a robot!'

Shtypja e butonit do të aktivizojë njoftimet shtytëse të Captcha4you.top. Në mënyrë tipike, faqet e internetit të mashtrimit abuzojnë me këtë veçori si një mënyrë për të ofruar reklama të padëshiruara dhe ndërhyrëse te përdoruesit. Reklamat janë rrallë për produkte të ligjshme ose faqe interneti. Në vend të kësaj, ata mund të promovojnë faqe interneti jo të besueshme, portale phishing, dhurata të rreme, si dhe adware, rrëmbyes të shfletuesve ose PUP të tjera të maskuara si aplikacione në dukje të dobishme. Përdoruesit gjithashtu duhet të paralajmërohen se klikimi "Lejo" mund të shkaktojë ridrejtime të padëshiruara që mund t'i çojnë ata në uebsajte të tjera të dyshimta.

URL-të

Captcha4you.lart mund të thërrasë URL-të e mëposhtme:

captcha4you.top

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...