Ransomware Calum

Ransomware Calum Description

Studiuesit e malware janë duke luftuar një betejë përpjetë kur bëhet fjalë për kërcënime për shpërblim. Ekspertët e sigurisë në internet mundohen të shpërndajnë Trojans për bllokimin e të dhënave dhe të lëshojnë mjete falas për deshifrim publikisht, por kjo nuk është gjithmonë e mundur. Megjithë viktimat e shumta të ransomware të cilët janë ruajtur nga shërbimet e lira të deshifrimit të publikuara nga ekspertë të malware, ka shumë më tepër përdorues që kurrë nuk arrijnë të rikuperojnë të dhënat e tyre. Ndër kërcënimet më të reja të zbuluara për ransomware është Calum Ransomware.

Përhapja dhe Kriptimi

Pas studimit të Calum Ransomware, studiuesit e malware zbuluan se ky është një variant i Phobos Ransomware . Teknikat e infeksionit të përdorura në përhapjen e Calum Ransomware nuk dihen ende. Disa studiues besojnë se autorët e Calum Ransomware mund të kenë përdorur metodën më të popullarizuar të përhapjes kur bëhet fjalë për kërcënime të këtij lloji - fushatat e postës elektronike në masë. Kjo do të thotë që sulmuesit spam sa më shumë email të rremë sa të munden për përdoruesit e dyshimtë të rastit, duke u përpjekur t'i bindin ata të hapin skedarin bashkangjitur. Shtojca është zakonisht një dokument makro-laced që do të infektojë kompjuterin e synuar pas fillimit. Sigurisht, kjo mbetet si spekulim pasi që ka mënyra të panumërta të shumimit të tjerë që përdoren nga autorët e ransomware. Pas infektimit të një kompjuteri, Calum Ransomware do të kërkojë skedarë që ka të ngjarë të gjenden në sistemin e çdo përdoruesi të rregullt - video, muzikë, foto, dokumente, spreadsheets, etj. Të gjitha të dhënat që përshtaten me kriteret e Calum Ransomware do të bllokohen duke përdorur një algoritëm të kriptimit. Emrat e skedarëve të bllokuar do të ndryshohen pasi kjo kërcënim shton një shtrirje të re në skedarët e prekur - '.id [ ]. [Keysfordecryption@airmail.cc] .Calum. Calum Ransomware gjeneron një ID të re dhe unike të viktimave për secilin përdorues që bie viktimë e tij. Kjo do t'i ndihmonte sulmuesit të dallojnë midis viktimave.

Shënimi Ransom

Kalum Ransomware do të lëshojë një mesazh shpërblesë në formën e dy skedarëve të quajtur 'info.txt' dhe 'info.hta'. Sulmuesit kërkojnë një tarifë shpërblyese nga viktimat e tyre dhe premtojnë se do t'u dërgojnë atyre një çelës të deshifrimit që ka për qëllim kthimin e dëmit që është bërë në të dhënat e tyre. Autorët e Calum Ransomware duan të paguhen në Bitcoin, gjë që nuk është për t'u habitur, pasi shumica e hajdutëve në internet preferojnë cryptocurrency sepse kjo u lejon atyre të mbajnë anonimitetin e tyre dhe të shmangin përndjekjen nga ana e zbatimit të ligjit. Sulmuesit u kanë ofruar viktimave një adresë emaili ku mund të kontaktohen - 'keysfordecryption@airmail.cc.' Për përdoruesit që preferojnë mesazhet e menjëhershme si mjet komunikimi, krijuesit e Calum Ransomware kanë dhënë detajet e kontaktit të tyre Jabber - 'keysfordecryption@jabb3r.org'.

Në mënyrë ideale, duhet të shmangni çdo kontakt me mashtruesit në internet. Ata do të përpiqen t'ju flasin ëmbël duke u dhënë paratë tuaja dhe premtimin se do t'ju japin çelësin e deshifrimit që ju nevojitet për të zhbllokuar të dhënat tuaja, por ka shumë të ngjarë që ata kurrë nuk do t'i dorëzojnë këto premtime. Kjo është arsyeja pse ne do t'ju rekomandojmë të investoni në një aplikacion legjitim anti-spyware i cili jo vetëm që do të heqë Calum Ransomware nga PC juaj, por gjithashtu do të sigurojë që ju nuk do të përfundoni me një problem të ngjashëm përsëri në të ardhmen.

Do You Suspect Your PC May Be Infected with Ransomware Calum & Other Threats? Scan Your PC with SpyHunter

SpyHunter is a powerful malware remediation and protection tool designed to help provide PC users with in-depth system security analysis, detection and removal of a wide range of threats like Ransomware Calum as well as a one-on-one tech support service. Download SpyHunter's FREE Malware Remover
Note: SpyHunter's scanner is only for malware detection. If SpyHunter detects malware on your PC, you will need to purchase SpyHunter's malware removal tool to remove the malware threats. Read more on SpyHunter. Free Remover allows you to run a one-off scan and receive, subject to a 48-hour waiting period, one remediation and removal. Free Remover subject to promotional details and Special Promotion Terms. To understand our policies, please also review our EULA, Privacy Policy and Threat Assessment Criteria. If you no longer wish to have SpyHunter installed on your computer, follow these steps to uninstall SpyHunter.

Security Doesn't Let You Download SpyHunter or Access the Internet?

Solutions: Your computer may have malware hiding in memory that prevents any program, including SpyHunter, from executing on your computer. Follow to download SpyHunter and gain access to the Internet:
  • Use an alternative browser. Malware may disable your browser. If you're using IE, for example, and having problems downloading SpyHunter, you should open Firefox, Chrome or Safari browser instead.
  • Use a removable media. Download SpyHunter on another clean computer, burn it to a USB flash drive, DVD/CD, or any preferred removable media, then install it on your infected computer and run SpyHunter's malware scanner.
  • Start Windows in Safe Mode. If you can not access your Window's desktop, reboot your computer in "Safe Mode with Networking" and install SpyHunter in Safe Mode.
  • IE Users: Disable proxy server for Internet Explorer to browse the web with Internet Explorer or update your anti-spyware program. Malware modifies your Windows settings to use a proxy server to prevent you from browsing the web with IE.
If you still can't install SpyHunter? View other possible causes of installation issues.

Leave a Reply

Please DO NOT use this comment system for support or billing questions. For SpyHunter technical support requests, please contact our technical support team directly by opening a customer support ticket via your SpyHunter. For billing issues, please refer to our "Billing Questions or Problems?" page. For general inquiries (complaints, legal, press, marketing, copyright), visit our "Inquiries and Feedback" page.