Balleu.info

Karta e rezultateve të kërcënimit

Niveli i Kërcënimit: 20 % (Normale)
Kompjuterët e infektuar: 127
Parë për herë të parë: April 3, 2022
Parë për herë të fundit: July 22, 2022
OS/OS të prekura: Windows

Faqja e internetit Balleu.info është pjesë e një taktike, e krijuar për të nxitur përdoruesit të instalojnë një aplikacion të promovuar ose të blejnë një abonim për një të tillë. Skema e kryer nga faqja është një variant i skenarit të mashtrimit 'PC juaj është i infektuar me 5 viruse'. Ai përdor alarme dhe paralajmërime të rreme në lidhje me kërcënimet e malware që gjenden në pajisjen e përdoruesit. Uebfaqja mashtruese madje do të gjenerojë një dritare kërcyese ku një skanim i rremë anti-malware do të pretendojë se ka zbuluar 5 kërcënime të dëmshme malware.

Këto faqe interneti mashtrimi shpesh shfrytëzojnë emrat, logot e markave dhe dizajnin e shitësve të sigurisë. Kur bëhet fjalë konkretisht për Balleu.info, studiuesit e infosec kanë vëzhguar faqen duke pretenduar se paralajmërimet e saj janë të lidhura me McAfee. Përdoruesit duhet të kujtojnë se kompanitë me reputacion nuk mbështeten në taktika të tilla të fshehta për të promovuar produktet e tyre dhe nuk janë në asnjë mënyrë të lidhura me faqet e mashtrimit.

Qëllimi më i mundshëm i mashtruesve është të përpiqen të fitojnë komisione të paligjshme bazuar në numrin e transaksioneve që ndodhin përmes faqes së tyre mashtruese. Kjo është arsyeja pse përdoruesit nuk duhet të ndjekin kurrë udhëzimet e gjetura në një faqe interneti të rastësishme të hasur gjatë shfletimit, pavarësisht sa urgjente mund të duken ato. Është shumë më e sigurt të kontrolloni faqen zyrtare të produktit të promovuar dhe ta merrni atë nga një dyqan aplikacioni i krijuar.

URL-të

Balleu.info mund të thërrasë URL-të e mëposhtme:

balleu.info

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...