Autolycos

Autolycos është një kërcënim celular i krijuar për të infektuar pajisjet Android. Ai u përhap përmes aplikacioneve të shumta që ishin në dispozicion dhe mund të shkarkoheshin nga dyqani zyrtar i Google Play. Google ka marrë masa dhe shumica e aplikacioneve të armatosura janë hequr që atëherë.

Megjithatë, përdoruesit që kanë shkarkuar tashmë një nga aplikacionet e dëmtuara duhet të vazhdojnë t'i çinstalojnë ato manualisht nga pajisjet e tyre. Disa nga aplikacionet e identifikuara për të bartur kërcënimin e Autolycos janë Redaktori i Videove Vlog Star, tastiera Gif Emoji, Freeglow Camer 1.0.0, Coco Camera v1.1, Kamera Wow Beauty, Creative 3D Launcher dhe më shumë. Në tërësi, aplikacionet e komprometuara ishin në gjendje të grumbullonin rreth 3 milionë shkarkime, me Redaktorin e Videove Vlog Star dhe Creative 3D Launcher që ishin përgjegjës për një të tretën e shkarkimeve.

Pasi të vendoset në pajisjen Android të përdoruesit, Autolycos do të vazhdonte të gjeneronte fitime për sulmuesit duke abonuar viktimat që nuk dyshojnë në shërbimet e tij premium. Kërcënimi është i aftë të hapë URL në një shfletues të largët. Pas kësaj, ai do të përfshijë rezultatin si pjesë e një kërkese HTTP, në vend që të përdorë Webview. Shumë nga aplikacionet Autolycos kërkojnë gjithashtu leje për të lexuar SMS kur instalohen. Nëse kërkesa pranohet, kërcënimi do të jetë në gjendje të aksesojë dhe të lexojë çdo përmbajtje SMS.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...