Apps Browser Extension

Karta e rezultateve të kërcënimit

Renditja: 426
Niveli i Kërcënimit: 20 % (Normale)
Kompjuterët e infektuar: 24,838
Parë për herë të parë: October 20, 2022
Parë për herë të fundit: May 21, 2024
OS/OS të prekura: Windows

Apps është një shtesë e shfletuesit Chrome që dihet se çon në disa rreziqe të mundshme. Kjo shtesë ka aftësinë të ridrejtojë pyetjet e kërkimit të shfletuesit tuaj përmes motorëve të kërkimit që mund të mos jenë të besueshëm dhe mund të shfaqin reklama të padëshiruara që nuk e kanë origjinën nga faqja e internetit që po vizitoni. Si rezultat, Apps është klasifikuar si rrëmbyes i shfletuesit. Është thelbësore që përdoruesit të kenë parasysh se zhvilluesit e paskrupullt të aplikacioneve duket se janë jashtëzakonisht aktivë dhe versionet e reja të aplikacioneve janë identifikuar rregullisht nga studiuesit e sigurisë kibernetike. Në të vërtetë, përdoruesit mund të zbulojnë se në rastin e tyre specifik, PUP quhet Apps 2.2, Apps 3.3, Apps 3.5, etj. Një fakt tjetër i rëndësishëm është se ID-ja e këtij rrëmbyesi të veçantë të shfletuesit është konfirmuar nga studiuesit të jetë ' pejhfhcoekcajgokallhmklcjkkeemgj .'

Pasojat negative të aktivizimit të rrëmbyesve të shfletuesit si aplikacione në pajisjen tuaj

Nëse rrëmbyesi i shfletuesit të aplikacioneve është i instaluar në kompjuterin tuaj, mund të përjetoni simptoma të ndryshme. Së pari, mund të vëreni se programi i aplikacioneve ose shtesa e shfletuesit është instaluar në sistemin tuaj. Për më tepër, mund të shihni reklama që shfaqen në vende ku zakonisht nuk do të shfaqeshin, dhe lidhjet në faqet e internetit mund t'ju ridrejtojnë në sajte që janë të ndryshme nga ajo që prisnit. Së fundi, pyetjet e kërkimit të shfletuesit tuaj mund të ridrejtohen përmes motorëve të kërkimit të dyshimtë dhe të panjohur, të cilët mund të rezultojnë në rezultate kërkimi jo të besueshme dhe ekspozim të mëtejshëm ndaj përmbajtjeve të dëmshme ose të dyshimta.

Është e rëndësishme të theksohet se aplikacionet konsiderohen si një program potencialisht i padëshiruar (PUP) dhe mund të përbëjnë një kërcënim për sigurinë e sistemit tuaj dhe privatësinë tuaj. Rekomandohet që të hiqni shtesën ose programin e aplikacioneve nga kompjuteri juaj sa më shpejt të jetë e mundur për të parandaluar ndonjë problem të mëtejshëm.

Si u instalua rrëmbyesi i shfletuesit të aplikacioneve në pajisjen e përdoruesit

PUP-të shpesh shpërndahen duke përdorur taktika të ndryshme të dyshimta që mund të jenë mashtruese dhe mashtruese. Këto taktika mund t'i mashtrojnë përdoruesit për të shkarkuar dhe instaluar softuer të padëshiruar në sistemet e tyre, shpesh pa dijeninë ose pëlqimin e tyre.

Një taktikë e zakonshme e përdorur në shpërndarjen e PUP-ve është përmes paketimit të softuerit. Kjo përfshin përfshirjen e PUP-ve si pjesë e paketës së instalimit të programeve softuerike legjitime, të cilat shpesh shkarkohen nga faqet e internetit të palëve të treta. PUP-të mund të përfshihen si opsione të parazgjedhura gjatë procesit të instalimit, duke e bërë të lehtë për përdoruesit instalimin e tyre pa dashje së bashku me softuerin e synuar.

Një taktikë tjetër e përdorur për shpërndarjen e PUP-ve është përmes reklamave mashtruese. Krijuesit e PUP mund të përdorin reklama pop-up ose forma të tjera reklamimi për të mashtruar përdoruesit që të shkarkojnë softuerin e tyre. Këto reklama mund të dizajnohen që të duken si njoftime ose paralajmërime të ligjshme të sistemit ose mund të ofrojnë shkarkime falas ose përditësime softuerësh për të tërhequr përdoruesit që të klikojnë mbi to.

Disa PUP gjithashtu mund të shpërndahen përmes emaileve të padëshiruara ose faqeve të internetit jo të besueshme, të cilat mund t'i mashtrojnë përdoruesit për të shkarkuar ose instaluar softuerin pa dijeninë e tyre. Në disa raste, PUP-të gjithashtu mund të maskohen si softuer legjitim ose skedarë sistemi, duke e bërë të vështirë për përdoruesit t'i zbulojnë dhe t'i heqin ato nga sistemet e tyre.

Si përfundim, shpërndarja e PUP-ve shpesh përfshin taktika mashtruese dhe mashtruese që mund të jenë të vështira për përdoruesit për t'i identifikuar dhe shmangur. Tregoni kujdes kur futni softuer nga interneti në kompjuterin tuaj dhe shkarkoni vetëm nga burime të besuara për të minimizuar rrezikun e instalimit të padashur të programeve potencialisht të padëshiruara në sistemin tuaj.

Detajet e Regjistrit

Apps Browser Extension mund të krijojë hyrjen e mëposhtme të regjistrit ose shënimet e regjistrit:
Regexp file mask
%homedrive%\[RANDOM CHARACTERS].crx
%localappdata%\[RANDOM CHARACTERS].crx

Drejtoritë

Apps Browser Extension mund të krijojë drejtorinë ose drejtoritë e mëposhtme:

%homedrive%\apps-helper

URL-të

Apps Browser Extension mund të thërrasë URL-të e mëposhtme:

crxdragonupdate.com
extappupdate.com
pejhfhcoekcajgokallhmklcjkkeemgj

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...