Threat Database Rogue Websites Antivirus-here.com

Antivirus-here.com

Karta e rezultateve të kërcënimit

Renditja: 3,540
Niveli i Kërcënimit: 20 % (Normale)
Kompjuterët e infektuar: 2,581
Parë për herë të parë: July 24, 2022
Parë për herë të fundit: September 24, 2023
OS/OS të prekura: Windows

Antivirus-here.com është një faqe interneti jo e besueshme që duket se është krijuar me qëllimin e vetëm të përhapjes së taktikave të ndryshme në internet. Faqet me hije, si kjo, rrallë vizitohen nga përdoruesit me qëllim. Në vend të kësaj, shumica e përdoruesve janë marrë atje si rezultat i ridrejtimeve të padëshiruara të shkaktuara nga rrjetet mashtruese të reklamave ose PUP-të invazive (Programet Potencialisht të Padëshiruara).

Një nga skemat e hasura në Antivirus-here.com është një variant i 'PC juaj është i infektuar me 5 viruse!' Sajti do t'u prezantojë përdoruesve rezultatet nga një skanim i supozuar i kërcënimit të pajisjeve të tyre. Faqja do të pretendojë se ka zbuluar 5 kërcënime të dëmshme që duhet të hiqen sa më shpejt të jetë e mundur. Ashtu si shumica e skemave të këtij lloji, Antivirus-here.com gjithashtu shfrytëzon emrin, markën, logon, etj., të një kompanie legjitime dhe me reputacion - McAfee, në këtë rast. Me të gjitha alarmet dhe paralajmërimet e saj të rreme të sigurisë, faqja e dyshimtë përpiqet të trembë vizitorët që të blejnë një abonim për zgjidhjen e sigurisë të McAfee.

Është e rëndësishme të theksohet se McAfee Corp. nuk ka asnjë lidhje me asnjë nga faqet e internetit mashtruese që përdorin emrin e saj. Mashtruesit ka të ngjarë të përpiqen të fitojnë komisione të paligjshme bazuar në të gjitha transaksionet e kryera përmes faqes së pabesueshme. Përdoruesit gjithashtu duhet të kenë parasysh se këto faqe interneti shpesh do të përpiqen t'i joshin ata që të mundësojnë njoftimet e tyre shtytëse. Falë lejeve të shfletuesit të lidhura me këtë veçori, faqet e mashtrimit do të jenë në gjendje të fillojnë të gjenerojnë reklama ndërhyrëse në pajisje. Reklamat ka të ngjarë të promovojnë faqe të tjera kontradiktore, portale phishing, PUP që maskohen si aplikacione të dobishme dhe më shumë.

URL-të

Antivirus-here.com mund të thërrasë URL-të e mëposhtme:

antivirus-here.com

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...