Anedukera.xyz

Anedukera.xyz Përshkrimi

Lloji: Adware

Anedukera.xyz është një tjetër faqe interneti mashtrimi, që ekziston vetëm për të përfituar nga vizitorët e saj. Duke përdorur mesazhe të ndryshme të klikimeve dhe taktika të inxhinierisë sociale, qëllimi i tij është të joshë përdoruesit që të mundësojnë njoftimet e tij push. Për këtë qëllim, faqja mund të përpiqet të krijojë pretendime të ndryshme false.

Anedukera.xyz nuk është një dukuri unike. Në fakt, interneti ka qenë i mbushur me faqe interneti mashtruese të këtij lloji. Skenari i rremë që shihet më shpesh përfshin faqen e dyshimtë që pretendon të bëjë një kontroll CAPTCHA. Përdoruesit do të drejtohen drejt klikimit të butonit të shfaqur 'Lejo'. Në Anedukera.xyz, ekspertët e sigurisë kibernetike e kanë vëzhguar duke nënkuptuar se klikimi "Lejo" do të japë akses në përmbajtje shtesë.

Përdoruesit që klikojnë butonin do t'i japin faqes së mashtrimit leje të rëndësishme të shfletuesit si pjesë e veçorisë legjitime të njoftimeve shtytëse. Anedukera.xyz më pas do të jetë në gjendje t'u dërgojë përdoruesve reklama të shumta të padëshiruara. Reklamat duhet të konsiderohen po aq të pabesueshme. Ata mund të promovojnë faqe të tjera mashtrimi, të shfaqin oferta për PUP të maskuar (Programe potencialisht të padëshiruara), të tilla si rrëmbyes të shfletuesit dhe adware, ose të shkaktojnë ridrejtime në faqet e internetit ndoshta të pasigurta.

Shfajësimi i faqes

Enigmasoftware.com nuk është i lidhur, i lidhur, i sponsorizuar ose i zotëruar nga krijuesit ose shpërndarësit e malware të përmendur në këtë artikull . Ky artikull NUK duhet të gabohet ose ngatërrohet duke u lidhur në asnjë mënyrë me promovimin ose miratimin e malware. Synimi ynë është të ofrojmë informacion që do të edukojë përdoruesit e kompjuterit se si të zbulojnë dhe në fund të heqin malware nga kompjuteri i tyre me ndihmën e SpyHunter dhe/ose udhëzimeve për heqjen manuale të dhëna në këtë artikull.

Ky artikull ofrohet "siç është" dhe për t'u përdorur vetëm për qëllime informative edukative. Duke ndjekur çdo udhëzim në këtë artikull, ju pranoni të jeni të detyruar nga mohimi i përgjegjësisë. Ne nuk japim asnjë garanci se ky artikull do t'ju ndihmojë të hiqni plotësisht kërcënimet e malware në kompjuterin tuaj. Spyware ndryshon rregullisht; prandaj, është e vështirë të pastrohet plotësisht një makinë e infektuar me mjete manuale.