Advnottech.com

Karta e rezultateve të kërcënimit

Renditja: 1,210
Niveli i Kërcënimit: 20 % (Normale)
Kompjuterët e infektuar: 24,036
Parë për herë të parë: June 3, 2022
Parë për herë të fundit: September 25, 2023
OS/OS të prekura: Windows

Advnottech.com nuk ka gjasa të jetë një faqe që përdoruesit e hapin qëllimisht. Në fund të fundit, faqja duket se merret kryesisht me përhapjen e një mashtrimi popullor të bazuar në shfletues që përfiton nga veçoria legjitime e njoftimit shtytës. Në vend të kësaj, përdoruesit shpesh do ta gjejnë veten duke hasur në Advnottech.com, ose ndonjë nga faqet e tjera të panumërta të mashtrimit praktikisht identike me të, si rezultat i ridrejtimeve të detyruara të shkaktuara nga rrjetet mashtruese të reklamave ose PUP-të ndërhyrëse (Programe Potencialisht të Padëshiruara).

Kur keni të bëni me këtë lloj faqesh interneti mashtrimi, është e rëndësishme të mbani mend se ato shpesh mund të ndryshojnë skenarin e rremë të përdorur bazuar në adresat IP të përdoruesve dhe vendndodhjen gjeografike. Për shembull, studiuesit e infosec kanë vëzhguar që Advnottech.com pretendon të presë përmbajtje të orientuar drejt të rriturve ose të kufizuar nga mosha. Për të fituar akses, përdoruesve u kërkohet të shtypin butonin e shfaqur 'Lejo'. Megjithatë, është e mundur që të tjerët të shohin mesazhe të ndryshme, të tilla si ato që nënkuptojnë se duhet të kalojnë një kontroll CAPTCHA. Pavarësisht se cili është teksti i saktë i këtyre mesazheve mashtruese dhe klikimore, ato pothuajse me siguri do të përmbajnë udhëzime rreth klikimit "Lejo".

Përdoruesit që shtypin butonin do të abonohen në njoftimin shtytës të faqes. Si rezultat, ata do të bëhen marrës të reklamave të shumta të dyshimta dhe të padëshiruara. Reklamat e krijuara nuk ka gjasa të jenë për destinacione ose produkte legjitime. Në vend të kësaj, përdoruesit mund të dërgohen në sajte jo të besueshme për të rritur, platforma bastesh në internet, dhurata të rreme, etj. Ndërveprimi me reklamat mund të shkaktojë gjithashtu ridrejtime të detyruara që çojnë në faqe të ngjashme të dyshimta.

URL-të

Advnottech.com mund të thërrasë URL-të e mëposhtme:

advnottech.com

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...