Advnotpro.com

Karta e rezultateve të kërcënimit

Renditja: 2,010
Niveli i Kërcënimit: 20 % (Normale)
Kompjuterët e infektuar: 9,463
Parë për herë të parë: June 8, 2022
Parë për herë të fundit: September 25, 2023
OS/OS të prekura: Windows

Advnotpro.com është një faqe interneti që përdoruesit duhet t'i qasen me kujdes. Faqja është vërejtur se mbështetet në teknikat e klikimeve për t'i bërë vizitorët të aktivizojnë pa e ditur njoftimet e saj shtytëse. Kjo sjellje ka qenë veçanërisht e popullarizuar dhe faqet e internetit të panumërta praktikisht identike e kanë përhapur atë në të gjithë internetin. Qëllimi i mundshëm i operatorëve të faqeve të tilla të mashtrimit është të fitojnë përfitime monetare përmes dërgimit të reklamave të padëshiruara.

Në të vërtetë, nëse Advnotpro.com ose ndonjë nga faqet e tjera që përdorin këtë taktikë është i suksesshëm, ai do të marrë leje të rëndësishme të shfletuesit që e lejojnë atë të gjenerojë reklama. Faqja mund të fshehë qëllimet e saj aktuale nën skenarë të ndryshëm të rremë. Për shembull, sajti mund të pretendojë se përdoruesit duhet të kalojnë një kontroll CAPTCHA për të hyrë në përmbajtjen e tij. Mesazhi i shfaqur mund të jetë i ngjashëm me 'Kliko Lejo për të verifikuar që nuk je robot.'

Sigurisht, nuk ka përmbajtje shtesë, pasi kjo thjesht nuk është një prioritet për faqen. Për më tepër, klikimi i butonit të treguar mund të shkaktojë ridrejtime të detyruara. Përdoruesit mund ta shohin veten duke u çuar në destinacione më të dyshimta dhe jo të besueshme. Një ridrejtim i konfirmuar i shkaktuar nga Advnotpro.com të çon në notadslife.com , një faqe tjetër e errët që ekzekuton të njëjtën taktikë.

URL-të

Advnotpro.com mund të thërrasë URL-të e mëposhtme:

advnotpro.com

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...