Advnotlab.com

Karta e rezultateve të kërcënimit

Renditja: 1,660
Niveli i Kërcënimit: 20 % (Normale)
Kompjuterët e infektuar: 14,157
Parë për herë të parë: May 27, 2022
Parë për herë të fundit: September 25, 2023
OS/OS të prekura: Windows

Advnotlab.com është një tjetër faqe interneti mashtruese që përpiqet të përfitojë nga vizitorët e saj. Faqja funksionon në një mënyrë pothuajse tërësisht identike me faqet e tjera të panumërta të pabesueshme që shfrytëzojnë funksionin legjitim të shfletuesit të njoftimeve shtytëse. Duke u shfaqur përdoruesve mesazhe të ndryshme false dhe mashtruese, Advnotlab.com përpiqet t'i joshë ata që të klikojnë butonin e shfaqur 'Lejo'.

Skenari që haset më shpesh përbëhet nga faqe interneti mashtruese që përpiqen të krijojnë përshtypjen se përdoruesit duhet të kalojnë një kontroll CAPTCHA. Natyrisht, e gjithë kjo është false, pasi nuk ka një kontroll të tillë dhe faqet nuk përmbajnë ndonjë përmbajtje shtesë. Advnotlab.com gjithashtu është vërejtur të pretendojë se një skedar i paspecifikuar është gati për shkarkim. Në këtë rast, mesazhi i shfaqur dukshëm mund të jetë një variant i:

' Kliko 'Lejo' për të filluar shkarkimin '

Shtypja e butonit do të aktivizojë njoftimet shtytëse të Advnotlab.com, duke lejuar faqen të fillojë të ekzekutojë një fushatë reklamimi të padëshiruar. Faqja mashtruese mund të gjenerojë reklama që çojnë në destinacione të tjera të ngjashme të pabesueshme. Ndërveprimi me reklamat mund të shkaktojë ridrejtime të detyruara në skemat e phishing, dhurata të rreme, faqe të dyshimta të orientuara nga të rriturit ose platforma që përhapin PUP ndërhyrëse (Programe Potencialisht të Padëshiruara).

URL-të

Advnotlab.com mund të thërrasë URL-të e mëposhtme:

advnotlab.com

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...