Ads4pc.com

Karta e rezultateve të kërcënimit

Renditja: 1,088
Niveli i Kërcënimit: 20 % (Normale)
Kompjuterët e infektuar: 10,772
Parë për herë të parë: July 29, 2022
Parë për herë të fundit: September 25, 2023
OS/OS të prekura: Windows

Ads4pc.com është një faqe e diskutueshme që përpiqet të manipulojë përdoruesit për të mundësuar njoftimet e saj push. Sjellja e faqes nuk është unike; në fakt, është praktikisht identike me faqet e tjera të panumërta të dyshimta që përhapin të njëjtën taktikë të bazuar në shfletues. Në mënyrë tipike, përdoruesit nuk i hapin këto faqe mashtrimi me dëshirë dhe dërgohen atje nëpërmjet ridrejtimeve të detyruara. Dy shkaqet më të zakonshme për ridrejtimet janë uebsajtet e vizituara më parë duke përdorur rrjete reklamuese mashtruese ose instalimi i një PUP (Programi Potencialisht i Padëshiruar) në kompjuter ose pajisje.

Përdoruesit duhet të kenë parasysh se këto faqe interneti mashtruese ka të ngjarë të shfaqin mesazhe të ndryshme mashtruese ose klikimore në një përpjekje për të fshehur qëllimet e tyre të vërteta. Për shembull, Ads4pc.com është vërejtur të pretendojë se përdoruesit duhet të kalojnë një kontroll CAPTCHA për të supozuar akses në përmbajtjen e faqes. Faqja do të shfaqë një imazh të një roboti së bashku me një mesazh të ngjashëm me:

'Click 'Allow' if you are not a robot'

Ndjekja e udhëzimeve do të abonojë përdoruesin në njoftimet shtytëse të faqes, duke i dhënë faqes së dyshimtë leje të rëndësishme të shfletuesit gjatë procesit. Më pas, Ads4pc.com do të jetë në gjendje të gjenerojë reklama të padëshiruara dhe të bezdisshme në sistem. Përdoruesit ka të ngjarë të prezantohen me reklama që promovojnë faqe të dyshimta dhe të dyshimta, produkte softuerësh, faqe të orientuara nga të rriturit ose të kufizuara për moshën, platforma lojrash/bastesh dhe më shumë.

Përveç kësaj, shtypja e butonit "Lejo" mund të rezultojë në ridrejtime në destinacione të tjera të pasigurta. Ads4pc.com është konfirmuar se do t'i çojë përdoruesit në një faqe tjetër mashtrimi praktikisht të padallueshme në gomusic.info . Përdoruesit gjithashtu duhet të kenë parasysh se skenarët e saktë të përdorur nga këto faqe jo të besueshme mund të ndryshojnë.

URL-të

Ads4pc.com mund të thërrasë URL-të e mëposhtme:

ads4pc.com

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...