Threat Database Ransomware Aayu Ransomware

Aayu Ransomware

Aayu Ransomware është një tjetër variant kërcënues që i përket familjes jashtëzakonisht pjellore të malware STOP/Djvu. Kërcënimi ndjek sjelljen tipike të kësaj familjeje malware pa ndonjë devijim të rëndësishëm. Ai synon një gamë të gjerë të llojeve të ndryshme të skedarëve dhe i nënshtron ato ndaj kriptimit të të dhënave. Algoritmi kriptografik i përdorur në procesin e kriptimit është mjaft i fortë për ta bërë praktikisht të pamundur restaurimin e skedarëve të prekur, nëse nuk aplikohen çelësat e duhur të enkriptimit. Kërcënimi shënon çdo skedar të kyçur duke bashkangjitur '.aayu' në emrin e skedarit origjinal si një shtesë të re.

Shënimi i shpërblesës Aayu Ransomware hidhet në sistemet e shkelura si një skedar teksti me emrin '_readme.txt.' Teksti i shënimit është pothuajse tërësisht identik me mesazhet që kërkojnë shpërblesë të lëna nga variantet e tjera STOP/Djvu . Kriminelët kibernetikë deklarojnë se viktimat do të duhet të paguajnë një shpërblim prej 980 dollarësh, por ata që fillojnë kontaktin brenda 72 orëve të para do të marrin një zbritje prej 50%. Shënimi ofron dy adresa emaili - 'support@bestyourmail.ch' dhe 'datarestorehelp@airmail.cc', që mund të përdoren si kanale komunikimi.

Natyrisht, të flasësh me kriminelët kibernetikë dhe t'u paguash atyre çdo shumë parash është shumë e dekurajuar. Përdoruesit mund të ekspozohen ndaj rreziqeve shtesë të privatësisë ose sigurisë që mund të çojnë në pasoja edhe më të rënda.

Mesazhi në shënimin e shpërblimit thotë:

'KUJDES!

Mos u shqetësoni, ju mund t'i ktheni të gjitha dosjet tuaja!
Të gjithë skedarët tuaj si fotografitë, bazat e të dhënave, dokumentet dhe të tjera të rëndësishme janë të koduara me enkriptimin më të fortë dhe çelësin unik.
Mënyra e vetme e rikuperimit të skedarëve është blerja e një mjeti të deshifrimit dhe një çelës unik për ju.
Ky softuer do të deshifrojë të gjithë skedarët tuaj të koduar.
Çfarë garancish keni?
Ju mund të dërgoni një nga skedarët tuaj të koduar nga kompjuteri juaj dhe ne e deshifrojmë atë falas.
Por ne mund të deshifrojmë vetëm 1 skedar falas. Skedari nuk duhet të përmbajë informacion të vlefshëm.
Mund të merrni dhe shikoni mjetin e deshifrimit të përmbledhjes së videos:
hxxps://we.tl/t-4Xcf4IX21n
Çmimi i çelësit privat dhe softuerit të deshifrimit është 980 dollarë.
Zbritje 50% e disponueshme nëse na kontaktoni 72 orët e para, ky çmim për ju është 490 dollarë.
Ju lutemi vini re se nuk do t'i rivendosni kurrë të dhënat tuaja pa pagesë.
Kontrolloni dosjen e postës elektronike "Spam" ose "Junk" nëse nuk merrni përgjigje për më shumë se 6 orë.

Për të marrë këtë softuer ju duhet të shkruani në emailin tonë:
support@bestyourmail.ch

Rezervoni adresën e emailit për të na kontaktuar:
datarestorehelp@airmail.cc

ID-ja juaj personale:'

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...