Zona e luftës RAT

Zona e luftës RAT Përshkrimi

Trojanët me Qasje në distancë (RAT) janë në grupin e mjeteve më të arritshme të hakerave të disponueshme në internet - ka RAT të panumërta të lira që kriminelët kibernetikë mund të përdorin për të marrë kontrollin mbi kompjuterët e viktimave të tyre, por këto mund të vijnë me karakteristika të kufizuara. Sidoqoftë, ekzistojnë edhe disa raste të veçanta në të cilat këto RAT nuk janë të lira - një shembull i kësaj është Warzone RAT, një projekt që ofrohet në internet dhe promovohet në forume të ndryshme të hakerave. Sipas autorëve të Warzone RAT, produkti i tyre është në gjendje të shmangë motorët antivirus, si dhe të anashkalojë cilësimet e Kontrollit të Llogarisë së Përdoruesit të Windows (UAC) të Windows, pra duke lejuar sulmuesin të marrë kontrollin e plotë mbi hostin e kompromentuar pa ngritur flamuj të kuq .

RAT Warzone bie në kategorinë e të ashtuquajturit 'malware të mallrave' - mjete hakimi që mund të blihen ose merren me qira nga kriminelët në internet. Ato janë jashtëzakonisht kërcënuese pasi ato mund të përdoren nga kushdo që dëshiron të paguajë çmimin, dhe kjo do të thotë që ato mund të shpërndahen përmes të gjitha llojeve të mashtrimeve - spam-mail, softuer dhe media të piratuar, mesazhe phishing në mediat sociale, shkarkime të rreme, etj.

Ky RAT i Mallrave po Shitet në Forumet nëntokësore

Edhe pse Warzone RAT nuk është një produkt shumë i lirë për tu blerë, ai posedon një listë të gjerë të veçorive që do t'u mundësonin operatorëve të saj të shkaktonin shumë probleme duke marrë informacionin e tyre të duhur. Sapo RAT Warzone infekton një kompjuter, kopja aktive e kërcënimit mund të kontrollohet përmes panelit të administratorit të arritshëm nga sulmuesi. Falë kësaj, ata mund:

  • Shfletoni, lexoni, fshini dhe modifikoni skedarët vendas.
  • Përfundoni proceset, kontrolloni detyrat e planifikuara dhe shërbimet e Windows.
  • Ngarko skedarët dhe lëshoji ato në hostin e komprometuar (mund të përdoret për të ofruar ngarkesa shtesë).
  • Nis një modul keylogger.
  • Vendosni një lidhje të largët në desktop dhe merrni kontrollin e kompjuterit të infektuar.
  • Përdorni Command Prompt për të ekzekutuar komandat.

Kërcënimet si Warzone RAT janë menduar të jenë sa më të fshehta, dhe mënyra më e mirë për t’u siguruar që të mos bini viktimë e tyre është të përdorni një zgjidhje të azhurnuar anti-malware që do të kontrollojë skedarët hyrëse për tipare të dëmshme .