Threat Database Malware VectorVjedhës

VectorVjedhës

VectorStealer është një softuer kërcënues i krijuar për të hyrë në një pajisje dhe për të mbledhur të dhëna të ndjeshme fshehurazi. Kategorizuar si një kërcënim për mbledhjen e informacionit, që do të thotë se instalohet pa dijeninë e përdoruesit dhe funksionon fshehurazi në sfondin e sistemit për të shmangur zbulimin. Kriminelët kibernetikë përdorin metoda të ndryshme për të mashtruar përdoruesit që të shkarkojnë këtë malware në kompjuterët e tyre, duke e lejuar atë të aksesojë informacionin konfidencial.

Detaje rreth InfoStealers si VectorStealer

Mbledhësit e informacionit janë programe kërcënuese të përdorura nga aktorët e kërcënimit për të nxjerrë të dhëna të ndjeshme nga përdoruesit. Ato mund të dizajnohen për të regjistruar hyrjen e tastierës, për nxjerrjen e të dhënave të plotësimit automatik, fjalëkalimet, historinë e shfletimit nga shfletuesit e uebit dhe më shumë. Kriminelët kibernetikë përdorin informacionin e mbledhur për qëllime të shumta të dëmshme, të tilla si mbledhja e llogarive dhe identiteteve në internet, transferimi i parave (duke përfshirë kriptomonedhën) në llogaritë e tyre, kryerja e pagesave/transaksioneve në internet dhe mashtrimi i përdoruesve të tjerë për të shkarkuar malware.

Për t'u mbrojtur nga mbledhësit e informacionit, është jetike të përdorni fjalëkalime të forta për të gjitha llogaritë tuaja, të aktivizoni vërtetimin me dy faktorë kudo që të jetë e mundur, të mbani softuerin tuaj të përditësuar dhe të instaloni një zgjidhje profesionale kundër malware në pajisjen tuaj. Ju gjithashtu duhet të jeni të kujdesshëm ndaj emaileve ose lidhjeve të dyshimta që përmbajnë malware. Marrja e këtyre masave paraprake do të ndihmojë të siguroheni që të dhënat tuaja personale të mbeten të sigurta.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...