Threat Database Mac Malware TokenCollective

TokenCollective

Ndërsa hetonin aplikacionin TokenCollective, studiuesit e infosec konfirmuan se qëllimi i tij kryesor është të shfaqë reklama ndërhyrëse që mund të prishin përvojën e përdoruesit. Si rezultat, TokenCollective është klasifikuar si adware dhe një PUP (Program Potencialisht i Padëshiruar). Duhet gjithashtu të theksohet se TokenCollective është krijuar për t'u aktivizuar në pajisjet Mac.

Adware si TokenCollective mund të çojnë në rreziqe të sigurisë dhe privatësisë

TokenCollective ka të ngjarë të shfaqë një vëllim të lartë reklamash ndërhyrëse për përdoruesit e tij. Këto reklama kanë potencialin për të ridrejtuar përdoruesit në faqet e internetit të dyshimta që mund të rrezikojnë privatësinë dhe sigurinë e tyre. Disa nga këto faqe interneti janë krijuar për të mashtruar vizitorët që të thërrasin numra të rremë të mbështetjes teknike, të shkarkojnë aplikacione të dyshimta ose të ofrojnë informacione të ndjeshme si të dhënat e kartës së kreditit dhe informacionin e kartës së identitetit.

Për më tepër, aplikacione si TokenCollective ndonjëherë mund të kenë akses në informacione të ndjeshme si fjalëkalime, detaje të kartës së kreditit dhe të dhëna të tjera personale. Ky informacion mund të shfrytëzohet nga zhvilluesit e aplikacioneve jo të besueshme për qëllime keqdashëse, të tilla si vjedhja e llogarive, identiteteve dhe parave në internet.

Duke pasur parasysh rreziqet e mundshme që lidhen me adware dhe aplikacione si TokenCollective, rekomandohet shumë që të çinstaloni aplikacionin nga sistemi operativ. Përdoruesit duhet gjithashtu të tregojnë kujdes kur shkarkojnë dhe instalojnë softuer dhe duhet të shkarkojnë aplikacione vetëm nga burime me reputacion.

Adware dhe PUP (Programe potencialisht të padëshiruara) shpesh fshehin instalimin e tyre

Adware dhe programet potencialisht të padëshiruara (PUP) zakonisht përdorin taktika mashtruese të shpërndarjes për të maskuar instalimin e tyre nga vëmendja e përdoruesve. Këto taktika përfshijnë:

  1. Paketimi: Adware dhe PUP shpesh bashkohen me softuer legjitim, si shkarkime falas ose përditësime të softuerit. Përdoruesit mund të mos e kuptojnë se po shkarkojnë gjithashtu softuer të padëshiruar së bashku me softuerin legjitim.
  2. Butonat e shkarkimit të rremë: Në uebsajte të caktuara, butonat e shkarkimit të rremë përdoren për të mashtruar përdoruesit që të shkarkojnë adware dhe PUP në vend të softuerit të synuar.
  3. Reklamim i keq: Adware dhe PUP gjithashtu mund të shpërndahen përmes reklamave me qëllim të keq. Keq reklamat shfaqen shpesh në faqet e internetit legjitime dhe mund t'i ridrejtojnë përdoruesit në faqe që i shtyjnë ata të shkarkojnë dhe instalojnë softuer të padëshiruar.
  4. Inxhinieria sociale: Adware dhe PUP mund të shpërndahen përmes taktikave të inxhinierisë sociale, të tilla si alarmet e rreme për viruse ose paralajmërimet e sistemit. Këto taktika janë krijuar për të trembur përdoruesit në shkarkimin dhe instalimin e softuerit.

Në përgjithësi, adware dhe PUP përdorin taktika të ndryshme për të maskuar instalimin e tyre nga vëmendja e përdoruesve, duke e bërë të rëndësishme që përdoruesit të jenë të kujdesshëm kur shkarkojnë dhe instalojnë softuer nga interneti.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...