SyncSearch Search

Studiuesit kanë kryer një analizë të SyncSearch Search dhe kanë përcaktuar se ai është një shtesë e falsifikuar e shfletuesit dhe motor kërkimi. Pas instalimit, zgjerimi i kërkimit SyncSearch është i aftë të përmbyt përdoruesit me një bollëk reklamash. Nëse vëreni ndonjë reklamë të lidhur me SyncSearch Search, është thelbësore të pranoni se sistemi juaj mund të jetë infiltruar nga adware.

Kërkimi i SyncSearch mund të anashkalojë cilësimet thelbësore të shfletuesit

Pasi një shtesë e shfletuesit arrin të depërtojë në shfletuesin tuaj, ai zakonisht ndryshon cilësimet e paracaktuara. Kjo zakonisht përfshin ndryshimin e faqes fillestare të paracaktuar, faqes së skedës së re dhe motorit të kërkimit në një adresë të promovuar, siç është Kërkimi SyncSearch. Si pasojë, përdoruesit do të përjetojnë ridrejtime të vazhdueshme drejt partnerëve të lidhur sa herë që shfletojnë ueb ose hapin skeda të reja.

Për më tepër, motorët e rremë të kërkimit si SyncSearch Search kanë aftësinë për të gjurmuar aktivitetet e shfletimit të përdoruesve, duke kapur informacione të tilla si termat e kërkimit, faqet e internetit të vizituara, adresat IP dhe vendndodhjet gjeografike. Këto të dhëna të mbledhura më pas mund të përdoren për qëllime të diskutueshme reklamimi të synuara ose t'u shiten palëve të treta të pazbuluara.

Njëkohësisht, zgjerimi i dyshimtë përmbyt pajisjen e përdoruesit me njoftime pop-up, duke i nxitur ata të abonohen në shërbime të dyshimta. Ndërveprimi me këto kërkesa ka të ngjarë të përkeqësojë problemet me performancën e shfletuesit dhe sistemit.

Ekspertët këshillojnë fuqimisht të shmangni këtë faqe interneti dhe motorin e saj të rremë të kërkimit. Është thelbësore të mos klikoni në reklamat e lidhura me të, pop-up-et ose lidhjet e sponsorizuara në rezultatet e kërkimit, pasi ato mund t'i ridrejtojnë përdoruesit në uebsajte ose taktika mashtruese.

Rrëmbyesit e shfletuesve dhe PUP-të (Programet potencialisht të padëshiruara) instalohen rrallë me vetëdije

Rrëmbyesit e shfletuesve dhe PUP-të shpesh instalohen në sistemet e përdoruesve pa dijeninë ose pëlqimin e tyre të plotë. Kjo zakonisht ndodh nëpërmjet metodave mashtruese të përdorura nga aktorë me mendje të liga. Ja se si:

 • Softuer i bashkuar : Shumë rrëmbyes të shfletuesit dhe PUP janë të lidhur me softuer legjitim që përdoruesit e shkarkojnë dhe instalojnë qëllimisht. Gjatë procesit të instalimit, përdoruesit mund të anashkalojnë ose të klikojnë me nxitim përmes kërkesave që zbulojnë praninë e softuerit shtesë. Si rezultat, rrëmbyesi i shfletuesit ose PUP instalohet së bashku me programin e dëshiruar pa pëlqimin e qartë të përdoruesit.
 • Kërkesat mashtruese : Disa rrëmbyes të shfletuesit dhe PUP përdorin kërkesa mashtruese ose taktika mashtruese për të mashtruar përdoruesit për t'i instaluar ato. Kjo mund të përfshijë reklama mashtruese pop-up, sinjalizime të rreme të sistemit ose butona mashtruese të shkarkimit në faqet e internetit. Përdoruesit mund të klikojnë pa dashje në këto kërkesa, duke menduar se janë të ligjshme ose të nevojshme, vetëm për të zbuluar se kanë instaluar padashur softuer të padëshiruar.
 • Përditësimet e softuerit : Rrëmbyesit e shfletuesve dhe PUP-të mund të maskohen gjithashtu si përditësime të softuerit ose arnime sigurie. Përdoruesit jo vigjilentë mund të bien pre e këtyre taktikave mashtruese dhe të instalojnë pa vetëdije softuerin e padëshiruar, ndërkohë që besojnë se po përmirësojnë sigurinë ose funksionalitetin e sistemit të tyre.
 • Taktikat e inxhinierisë sociale : Aktorët e lidhur me mashtrimin shpesh përdorin taktika të inxhinierisë sociale për të manipuluar përdoruesit në instalimin e rrëmbyesve të shfletuesit dhe PUP-ve. Kjo mund të përfshijë gjuhë bindëse, miratime të rreme ose pretendime të rreme për përfitimet e sistemit. Përdoruesit që u besojnë këtyre mesazheve mashtruese mund ta instalojnë me dëshirë softuerin pa e kuptuar plotësisht natyrën e tij të vërtetë ose rreziqet e mundshme.
 • Në përgjithësi, rrëmbyesit e shfletuesit dhe PUP-të mbështeten në mungesën e vëmendjes së përdoruesve ndaj detajeve, besimit në burimet e softuerit dhe ndjeshmërisë ndaj taktikave mashtruese për të fituar akses të paautorizuar në sistemet e tyre. Si rezultat, përdoruesit mund ta gjejnë veten me softuer të padëshiruar të instaluar në pajisjet e tyre pa pranuar me vetëdije instalimin e tij.

  Në trend

  Më e shikuara

  Po ngarkohet...