Uazq Ransomware

Pas kryerjes së një analize të plotë të kërcënimeve të mundshme malware, studiuesit e sigurisë së informacionit kanë identifikuar Uazq si pjesë e kategorisë së ransomware. Mënyra e tij kryesore e funksionimit përfshin enkriptimin e të dhënave të ruajtura në pajisjet e infektuara dhe ndryshimin e emrave të skedarëve duke shtuar shtesën '.uazq'. Për shembull, një skedar me emrin "1.png" do të riemërtohet në "1.png.uazq" dhe "2.pdf" do të bëhet "2.pdf.uazq".

Për më tepër, Uazq lë një shënim shpërblimi në formën e një skedari teksti të quajtur '_README.txt.' Studiuesit kanë përcaktuar se Uazq Ransomware është pjesë e familjes së malware STOP / Djvu , gjë që është e rëndësishme sepse aktorët e kërcënimit përgjegjës për këto sulme ransomware shpesh përfshijnë malware shtesë, si Vidar ose RedLine , të njohur për aftësitë e tyre për mbledhjen e të dhënave, në kërcënimin e tyre. aktivitetet.

Uazq Ransomware mund të bllokojë një gamë të gjerë të dhënash të rëndësishme

Shënimi i shpërblesës i ofruar nga Uazq Ransomware specifikon se një spektër i gjerë skedarësh, duke përfshirë imazhe, baza të të dhënave dhe dokumente, i janë nënshtruar enkriptimit duke përdorur një algoritëm të fortë. Për të rivendosur aksesin e tyre në këto skedarë, viktimat udhëzohen të blejnë një mjet të specializuar deshifrimi të shoqëruar me një çelës unik. Sulmuesit përcaktojnë një pagesë prej 999 dollarësh për këto mjete, duke ofruar një zbritje prej 50% nëse kontaktohen brenda 72 orëve.

Për më tepër, ata ofrojnë një ofertë për të deshifruar një skedar si një demonstrim të aftësive të tyre të deshifrimit, me kusht që ai të mos përmbajë të dhëna të vlefshme. Detajet e kontaktit për kriminelët kibernetikë jepen si 'support@freshingmail.top' dhe 'datarestorehelpyou@airmail.cc'.

ransomware fillon aktivitetet e tij me qëllim të keq përmes kodeve shell me shumë faza, duke vendosur përfundimisht ngarkesën përfundimtare përgjegjëse për enkriptimin e skedarëve. Fillon duke ngarkuar një bibliotekë (msim32.dll), megjithëse funksioni i saktë i kësaj biblioteke mbetet i fshehur.

Për të shmangur zbulimin, malware përdor sythe për të zgjatur kohën e ekzekutimit të tij, duke komplikuar kështu procesin e identifikimit për sistemet e sigurisë. Në fazën e tij fillestare, ai shmang me mjeshtëri zbulimin duke zgjidhur në mënyrë dinamike API-të, të cilat janë mjete të domosdoshme për operacionet e tij. Duke përparuar në fazën pasuese, ai përsërit veten, duke marrë maskën e një procesi të ndryshëm për të errësuar qëllimin e tij të vërtetë.

Kjo metodë, e referuar si zgavra e procesit, përdoret me objektivin për të shmangur zbulimin dhe për të rritur elasticitetin ndaj përgjimit.

Si të mbroni më mirë pajisjet dhe të dhënat tuaja nga kërcënimet malware dhe ransomware?

Mbrojtja e pajisjeve dhe të dhënave nga kërcënimet malware dhe ransomware kërkon një qasje proaktive dhe me shumë shtresa. Këtu janë disa strategji efektive që përdoruesit mund të zbatojnë për të rritur mbrojtjen e tyre:

  • Instaloni dhe përditësoni softuerin e sigurisë : Përdorni softuer profesional anti-malware në të gjitha pajisjet. Mbajini të përditësuara këto programe sigurie për t'u siguruar që mund të zbulojnë dhe heqin në mënyrë efektive kërcënimet më të fundit.
  • Përditësoni rregullisht softuerin dhe sistemet operative : Sigurohuni që të gjitha aplikacionet dhe programet, duke përfshirë sistemet operative dhe aplikacionet, të përditësohen me arnimet më të fundit të disponueshme të sigurisë. Shumë malware shfrytëzojnë dobësitë në softuerët e vjetëruar, kështu që qëndrimi i përditësuar është thelbësor.
  • Tregoni kujdes me përdorimin e postës elektronike dhe të internetit : Jini të kujdesshëm ndaj emaileve të pakërkuara, veçanërisht ato me bashkëngjitje ose lidhje nga dërgues të panjohur. Shmangni aksesin në lidhje të dyshimta ose shkarkimin e bashkëngjitjeve nga burime të panjohura. Kini kujdes kur shfletoni internetin dhe vizitoni vetëm faqet e internetit të besuara.
  • Aktivizo mbrojtjen e murit të zjarrit : Aktivizoni murin e zjarrit në të gjitha pajisjet për të monitoruar dhe kontrolluar trafikun brenda dhe jashtë rrjetit. Muret e zjarrit janë barrierë midis pajisjes suaj dhe kërcënimeve të mundshme nga interneti.
  • Zbatoni fjalëkalime të vështira për t'u thyer dhe vërtetim me dy faktorë (2FA) : Përdorni fjalëkalime komplekse, unike për çdo llogari dhe pajisje. Konsideroni një menaxher fjalëkalimesh për të ndihmuar në ruajtjen dhe menaxhimin e sigurt të fjalëkalimeve. Aktivizo 2FA kurdo që të jetë e mundur për siguri shtesë.
  • Rezervimi i të dhënave rregullisht : Krijoni kopje rezervë të skedarëve dhe të dhënave të rëndësishme në baza të rregullta. Ruani kopjet rezervë jashtë linje ose në një shërbim të sigurt të ruajtjes së resë kompjuterike. Në rast të një sulmi ransomware, të kesh kopje rezervë mund t'ju mundësojë të rivendosni skedarët tuaj pa paguar shpërblimin.
  • Edukoni veten dhe të tjerët : Qëndroni të informuar për kërcënimet më të reja të sigurisë kibernetike dhe praktikat më të mira për të qëndruar të sigurt në internet. Edukoni anëtarët e familjes, miqtë dhe kolegët për rëndësinë e higjienës së sigurisë kibernetike, duke përfshirë njohjen e përpjekjeve për phishing dhe praktikimin e zakoneve të sigurta të internetit.
  • Monitoroni aktivitetin e pajisjes : Monitoroni rregullisht pajisjet tuaja për çdo sjellje të pazakontë ose shenjë infeksioni, të tilla si dritare të papritura që shfaqen, ngadalësime ose përpjekje të paautorizuara për akses. Nëse dyshoni për infeksion malware ose ransomware, merrni masa menjëherë për të karantinuar dhe hequr kërcënimin.

Duke zbatuar këto masa proaktive dhe duke qëndruar vigjilentë, përdoruesit e PC-ve mund të zvogëlojnë ndjeshëm rrezikun e të qenit viktimë e kërcënimeve malware dhe ransomware dhe të mbrojnë më mirë pajisjet dhe të dhënat e tyre.

Shënimi i shpërblimit të rënë për viktimat e Uazq Ransomware është:

'ATTENTION!

Don't worry, you can return all your files!
All your files like pictures, databases, documents and other important are encrypted with strongest encryption and unique key.
The only method of recovering files is to purchase decrypt tool and unique key for you.
This software will decrypt all your encrypted files.
What guarantees you have?
You can send one of your encrypted file from your PC and we decrypt it for free.
But we can decrypt only 1 file for free. File must not contain valuable information.
Do not ask assistants from youtube and recovery data sites for help in recovering your data.
They can use your free decryption quota and scam you.
Our contact is emails in this text document only.
You can get and look video overview decrypt tool:

Price of private key and decrypt software is $999.
Discount 50% available if you contact us first 72 hours, that's price for you is $499.
Please note that you'll never restore your data without payment.
Check your e-mail "Spam" or "Junk" folder if you don't get answer more than 6 hours.

To get this software you need write on our e-mail:
support@freshingmail.top

Reserve e-mail address to contact us:
datarestorehelpyou@airmail.cc

Your personal ID:'

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...