Threat Database Adware Steady-protection.com

Steady-protection.com

Karta e rezultateve të kërcënimit

Renditja: 4,638
Niveli i Kërcënimit: 20 % (Normale)
Kompjuterët e infektuar: 120
Parë për herë të parë: September 25, 2022
Parë për herë të fundit: November 16, 2022
OS/OS të prekura: Windows

Steady-protection.com është një faqe interneti mashtruese që përpiqet të përfitojë nga vizitorët e saj duke ekzekutuar taktika të ndryshme në internet. Ajo që përdoruesit shohin saktësisht në faqe mund të ndryshojë, pasi shumica e sajteve të këtij lloji modifikojnë sjelljen e tyre bazuar në adresat IP hyrëse/gjeolokacionin e përdoruesve. Megjithatë, kur u ekzaminua nga specialistë të sigurisë kibernetike, faqja u vu re duke ekzekutuar një variant të 'PC juaj është i infektuar me 5 viruse!' mashtrimi, si dhe shfaqja e mesazheve manipuluese për të joshur përdoruesit që të mundësojnë njoftimet e tij push.

Si pjesë e 'PC juaj është i infektuar me 5 viruse!' Skema, përdoruesit do të bombardohen me disa dritare pop-up që përmbajnë alarme dhe paralajmërime serioze të sigurisë. Një nga dritaret pop-up zakonisht tregon rezultatet e një skanimi të supozuar të kërcënimit që ka zbuluar kërcënime të shumta malware që fshihen në pajisjen e përdoruesit. Sigurisht, këto rezultate janë tërësisht të fabrikuara pasi asnjë faqe interneti nuk është e aftë për një funksionalitet të tillë më vete.

Duhet të theksohet gjithashtu se faqet e internetit mashtruese si Steady-protection.com shpesh shfrytëzojnë emrat, logot, markat, etj. të kompanive legjitime, si një mënyrë për t'i bërë alarmet e tyre të rreme të duken më legjitime. Në këtë rast, faqja pretendon se mesazhet e saj vijnë nga McAfee, edhe pse kompania McAfee nuk është në asnjë mënyrë e lidhur me faqen. Zakonisht, qëllimi i këtyre skemave është t'u bëjnë presion përdoruesve që të shkarkojnë një aplikacion të promovuar ose të blejnë një abonim për një të tillë.

Po ngarkohet...