Threat Database Rogue Websites Steadycaptcha.live

Steadycaptcha.live

Karta e rezultateve të kërcënimit

Renditja: 7,041
Niveli i Kërcënimit: 20 % (Normale)
Kompjuterët e infektuar: 46
Parë për herë të parë: November 23, 2022
Parë për herë të fundit: November 27, 2022
OS/OS të prekura: Windows

Steadycaptcha.live është një faqe jo e besueshme që ka të ngjarë t'u tregojë vizitorëve taktika të ndryshme në internet. Kur u analizua nga ekspertët e sigurisë kibernetike, faqja u përpoq t'i mashtronte ata që të abonoheshin pa e ditur në njoftimet e saj push, një sjellje e zakonshme midis këtyre faqeve të internetit mashtruese. Megjithatë, përdoruesit duhet të kujtojnë se taktikat që hasin në faqe të tilla mund të ndryshojnë, bazuar në faktorë të veçantë, si adresa IP/gjeolokacioni i çdo vizitori.

Steadycaptcha.live mund të pretendojë se përdoruesit duhet të kalojnë një kontroll CAPTCHA, për të provuar se ata janë njerëz të vërtetë përpara se të hyjnë në përmbajtjen e supozuar në sajt. Mesazhi i shfaqur mund të jetë një variant i 'Kliko Lejo për të konfirmuar që nuk je robot!' Në realitet, butoni 'Lejo' ka një funksion krejtësisht të ndryshëm dhe do të mundësojë njoftimet pushuese të faqes.

Shumica e faqeve mashtruese më pas do të fillojnë të abuzojnë me lejet e marra të shfletuesit për të ofruar reklama të padëshiruara në pajisjen e përdoruesit. Reklamat ka shumë të ngjarë të shfaqin materiale promovuese për destinacione të dyshimta apo edhe të pasigurta - dhurata të rreme, mashtrime të mbështetjes teknike, skema phishing, etj. Përdoruesit mund të shohin gjithashtu reklama për PUP (Programe Potencialisht të Padëshiruara) që paraqiten si produkte softuerike legjitime.

Në trend

Po ngarkohet...