Shiny Searches

Shiny Searches Përshkrimi

Lloji: Browser Hijackers

Shiny Searches është një shtesë e shfletuesit e paraqitur si një mënyrë që përdoruesit të shijojnë kërkime më të shpejta në ueb. Megjithatë, kur të instalohet, aplikacioni do të bëjë disa ndryshime në cilësimet e rëndësishme të shfletuesit. Disa përdorues do të habiten kur zbulojnë se faqja e tyre tipike kryesore, faqja e skedës së re dhe motori i kërkimit janë modifikuar të gjitha. Në të vërtetë, Shiny Searches është një tjetër rrëmbyes i shfletuesit.

Qëllimi kryesor i këtyre aplikacioneve ndërhyrëse duket të jetë promovimi i adresës search.shiny-searches.com. Siç është rasti me shumicën e rrëmbyesve të shfletuesit, adresa e promovuar i përket një motori kërkimi të rremë. Me pak fjalë, search.shiny-searches.com nuk është në gjendje të prodhojë rezultate unike më vete. Ai funksionon duke marrë pyetjet e kërkimit të përdoruesve dhe duke i ridrejtuar ata në burime të tjera. Në këtë rast të veçantë, rezultatet e treguara janë marrë nga motori legjitim i kërkimit Bing.

Përdoruesit duhet të kenë parasysh se këta motorë kërkimi të rremë mund të jenë në gjendje të modifikojnë sjelljen e tyre, bazuar në disa faktorë. Në praktikë, kjo mund të nënkuptojë që disa përdoruesve u paraqiten rezultate kërkimi me cilësi të ulët që përmbajnë reklama të shumta të sponsorizuara, sepse ato u dërguan në një motor kërkimi të dyshimtë.

Rrëmbyesit e shfletuesve dhe PUP-të (Programet potencialisht të padëshiruara) në përgjithësi janë gjithashtu të njohur për aftësitë e monitorimit të të dhënave. Këto aplikacione ndërhyrëse mund të monitorojnë aktivitetet e shfletimit të përdoruesve, të mbledhin detaje të shumta të pajisjes ose madje të përpiqen të aksesojnë të dhënat e plotësimit automatik të shfletuesve (kredencialet e llogarisë, informacionet bankare, detajet e pagesës, etj.).

Shfajësimi i faqes

Enigmasoftware.com nuk është i lidhur, i lidhur, i sponsorizuar ose i zotëruar nga krijuesit ose shpërndarësit e malware të përmendur në këtë artikull . Ky artikull NUK duhet të gabohet ose ngatërrohet duke u lidhur në asnjë mënyrë me promovimin ose miratimin e malware. Synimi ynë është të ofrojmë informacion që do të edukojë përdoruesit e kompjuterit se si të zbulojnë dhe në fund të heqin malware nga kompjuteri i tyre me ndihmën e SpyHunter dhe/ose udhëzimeve për heqjen manuale të dhëna në këtë artikull.

Ky artikull ofrohet "siç është" dhe për t'u përdorur vetëm për qëllime informative edukative. Duke ndjekur çdo udhëzim në këtë artikull, ju pranoni të jeni të detyruar nga mohimi i përgjegjësisë. Ne nuk japim asnjë garanci se ky artikull do t'ju ndihmojë të hiqni plotësisht kërcënimet e malware në kompjuterin tuaj. Spyware ndryshon rregullisht; prandaj, është e vështirë të pastrohet plotësisht një makinë e infektuar me mjete manuale.