Searchtabs.io

Karta e rezultateve të kërcënimit

Renditja: 5,530
Niveli i Kërcënimit: 20 % (Normale)
Kompjuterët e infektuar: 64
Parë për herë të parë: October 20, 2023
Parë për herë të fundit: October 23, 2023
OS/OS të prekura: Windows

Searchtabs.io është adresa e internetit e lidhur me një motor kërkimi mashtrues. Studiuesit kanë zbuluar një faqe interneti mashtruese që përdor një taktikë karremi dhe ndërrimi, duke përdorur përmbajtje të qartë si një joshje për të joshur përdoruesit që të shkarkojnë një konfigurim instalimi. Ajo që është veçanërisht shqetësuese është se ky instalues përfshin një rrëmbyes të shfletuesit që promovon faqen e internetit searchtabs.io.

Në mënyrë tipike, softueri në këtë kategori ndryshon cilësimet e shfletuesit për të ridrejtuar përdoruesit në uebsajte të caktuara ose për t'i përmbytur ata me reklama të padëshiruara. Çuditërisht, në këtë rast, konfigurimi nuk bëri ndonjë ndryshim të dukshëm në shfletuesin e përdoruesit. Megjithatë, është thelbësore të theksohet se ky rrëmbyes përdor një mekanizëm që siguron qëndrueshmëri. Ai merr masa për të siguruar që ai të mbetet në sistemin e përdoruesit dhe i pengon ata të rikuperojnë lehtësisht shfletuesit e tyre të rrëmbyer. Ky mekanizëm i qëndrueshmërisë mund ta bëjë sfidues për përdoruesit që të rifitojnë kontrollin mbi përvojën e tyre të shfletimit.

Rrëmbyesit e shfletuesve shpesh promovojnë faqe të dyshimta përmes taktikave ndërhyrëse

Pas kryerjes së një analize të plotë të konfigurimit që promovon searchtabs.io, studiuesit e sigurisë së informacionit kanë zbuluar një model sjelljeje unike dhe intriguese. Ky konfigurim, pas instalimit, ushtron ndikimin e tij kryesisht në skedat e reja të shfletuesit. Sa herë që hapet një skedë e re, inicohet një ridrejtim, duke e drejtuar përdoruesin në faqen e internetit searchtabs.io. Ajo që e veçon këtë rrëmbyes të veçantë të shfletuesit është se ai gjeneron këto ridrejtime me pyetje kërkimi të rastësishme, duke futur një nivel të paparashikueshmërisë në funksionimin e tij.

Termi 'motor kërkimi i rremë' përdoret për të kategorizuar mjete të tilla mashtruese në internet, pasi ato zakonisht nuk arrijnë të japin rezultate legjitime të kërkimit. Në vend të kësaj, ata vazhdimisht i ridrejtojnë përdoruesit në motorët e kërkimit të krijuar si Bing, Google, Yahoo dhe të tjerë. Normalisht, softueri i rrëmbimit të shfletuesit është i njohur për ridrejtimin e përdoruesve drejt motorëve të paligjshëm të kërkimit sa herë që ata hapin një skedë të re ose futin një pyetje kërkimi në shiritin e URL-së. Megjithatë, siç e kemi vërejtur më parë, sjellja e shfaqur nga rrëmbyesi i shfletuesit searchtabs.io është dukshëm i dallueshëm.

Ajo që i shton një shtresë shtesë kompleksitetit kësaj situate është përdorimi i një mekanizmi që siguron këmbëngulje nga rrëmbyesi. Në këtë kontekst, këto ridrejtime lehtësohen nëpërmjet një procesi të referuar si 'UITheme.exe.' Çuditërisht, thjesht përfundimi i këtij procesi nuk i jep fund ridrejtimeve. Rrëmbyesi i shfletuesit shfrytëzon një mjet nga Microsoft Deployment Toolkit i njohur si 'ServiceUI' për të siguruar që 'UITheme.exe' të riniset automatikisht pasi të jetë ndërprerë me forcë përmes Menaxherit të Detyrave të Windows ose pas rinisjes së sistemit. Kjo teknikë që siguron qëndrueshmëri paraqet një sfidë për përdoruesit që përpiqen të zhdukin ridrejtimet e padëshiruara dhe të rimarrin kontrollin e sjelljes së shfletuesit të tyre.

Si të shpëtojmë nga ridrejtimet e Searchtabs.io?

Për të ndaluar ridrejtimet e padëshiruara dhe përçarëse në Searchtabs.io, ndiqni këto hapa gjithëpërfshirëse:

  1. Hapni menaxherin e detyrave të Windows: Së pari, duhet të përdorni menaxherin e detyrave të Windows. Ju mund ta merrni këtë rezultat duke shtypur Ctrl + Shift + Esc ose Ctrl + Alt + Delete dhe më pas duke zgjedhur "Task Manager".
  2. Përfundoni procesin 'ServiceUI.exe': Brenda Task Manager, lundroni te lista e proceseve që ekzekutohen. Kërkoni procesin e emërtuar "ServiceUI.exe" dhe zgjidhni atë. Për të përfunduar këtë proces, klikoni në "Përfundo detyrën".
  3. Përfundoni procesin 'UITheme.exe': Vazhdoni duke gjetur procesin e quajtur "UITheme.exe" brenda Task Manager. Pasi ta gjeni, zgjidhni atë dhe më pas, ngjashëm me hapin e mëparshëm, klikoni në "Përfundo detyrën" për të ndaluar këtë proces.
  4. Navigoni në dosjen 'System32' Windows: Tani, do t'ju duhet të hapni dosjen 'System32' në direktorinë e Windows. Këtë dosje do ta gjeni te 'C:\Windows\System32.'
  5. Gjeni 'UITheme.exe' dhe Fshijeni: Brenda dosjes 'System32', kërkoni skedarin me emrin 'UITheme.exe.' Pasi ta keni identifikuar, vazhdoni të fshini këtë skedar.

Duke ndjekur udhëzimet, do të përfundoni në mënyrë efektive proceset problematike dhe do të hiqni skedarin 'UITheme.exe' nga direktoria juaj Windows System32, e cila duhet të ndihmojë në adresimin e problemeve që lidhen me rrëmbyesin e shfletuesit dhe mekanizmat e tij të qëndrueshmërisë.

URL-të

Searchtabs.io mund të thërrasë URL-të e mëposhtme:

searchtabs.io

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...