Threat Database Rogue Websites Runicartisan.lart

Runicartisan.lart

Karta e rezultateve të kërcënimit

Niveli i Kërcënimit: 20 % (Normale)
Kompjuterët e infektuar: 31
Parë për herë të parë: October 31, 2023
Parë për herë të fundit: November 1, 2023

Runicartisan.top përdor një strategji mashtruese që përfshin njoftimet shtytëse të shfletuesit për të përmbytur përdoruesit që nuk dyshojnë me reklama ndërhyrëse dhe shqetësuese për postë të padëshiruar. Kjo praktikë e dyshimtë e kategorizon atë si një njoftim spam dhe një rrëmbyes shfletuesi.

Faqja e internetit përdor taktika dinake për të joshur vizitorët që të mundësojnë njoftime shtytëse, shpesh duke paraqitur kërkesa të rreme për verifikimin e moshës ose kërkesa për verifikim robotësh. Për shembull, përdoruesit mund të hasin njoftime të fabrikuara që lexojnë, 'Nëse jeni mbi 18 vjeç, Klikoni butonin Lejo, 'Kliko 'Lejo' për të luajtur videon' ose 'Kliko Lejo për të verifikuar që nuk je robot'.

Megjithatë, është e rëndësishme të theksohet se dhënia e lejes së këtyre njoftimeve nuk realizon asgjë në drejtim të përmirësimit të funksionalitetit ose përmbajtjes së shfletuesit tuaj. Në vend të kësaj, ai pa dashje i jep Runicartisan.top autorizimin për të përmbytur desktopin ose pajisjen tuaj celulare me postë të pandërprerë të njoftimeve me shtytje, duke ndërprerë ndjeshëm përvojën tuaj në internet.

Të biesh në truket e faqeve mashtruese si Runicartisan.top mbart rreziqe të rëndësishme

Pas marrjes së lejeve të nevojshme, Runicartisan.top shfaq një sjellje shumë të vazhdueshme dhe përçarëse duke e nënshtruar pajisjen e përdoruesit ndaj një breshëri reklamash të papërshtatshme pop-up, edhe kur shfletuesi i internetit nuk është në përdorim aktiv. Këto njoftime shtytëse të padëshiruara shërbejnë si mjete për promovimin e një sërë produktesh dhe shërbimesh të paskrupullta, duke përfshirë:

  • Përmbajtja për të rritur dhe takime : Runicartisan.top është famëkeq për bombardimin e përdoruesve me përmbajtje eksplicite për të rritur dhe të lidhura me takimet, të cilat mund të jenë shumë të papërshtatshme dhe fyese.
  • Lojërat dhe aplikacionet Freemium : Njoftimet push gjithashtu miratojnë lojërat dhe aplikacionet freemium, shpesh duke joshur përdoruesit me oferta që mund të jenë mashtruese ose mashtruese.
  • Mashtrimet e përditësimit të softuerit : Faqja e internetit mund të përfshihet në mashtrime që lidhen me përditësimet e softuerit, duke i mashtruar përdoruesit për të shkarkuar softuer potencialisht të dëmshëm ose mashtrues.
  • Suplemente për humbje peshe ose për përmirësimin e trurit : Runicartisan.top promovon produkte të dyshimta dhe shpesh të paprovuara, si suplementet për humbje peshe ose zgjidhje për përmirësimin e trurit, duke goditur përdoruesit që kërkojnë rregullime të shpejta.
  • Produkte dhe shërbime të tjera të dyshimta : Përveç kategorive të mësipërme, Runicartisan.top mund të reklamojë një gamë të gjerë produktesh dhe shërbimesh të dyshimta, duke shtuar më tej natyrën ndërhyrëse dhe mashtruese të njoftimeve të tij.

Aspekti tinëzar i Runicartisan.top është se ai anashkalon bllokuesit konvencionalë të pop-up-eve të shfletuesit duke mashtruar përdoruesit për të dhënë leje për njoftime shtytëse. Kjo e lejon faqen e internetit të anashkalojë masat e sigurisë të nivelit të shfletuesit dhe të japë përmbajtjen e saj të padëshiruar drejtpërdrejt në pajisjet e përdoruesve në një shkallë të gjerë të sistemit. Dritaret kërcyese të krijuara nga Runicartisan.top nuk janë vetëm ndërhyrëse, por edhe mjaft sfiduese për t'u injoruar, shpesh duke përdorur gjuhë alarmante ose urgjencë të rreme për të bindur përdoruesit të klikojnë, duke çuar potencialisht në instalimin e paqëllimshëm të malware ose softuerit të padëshiruar. Kjo sjellje e pamëshirshme dhe përçarëse mund të dëmtojë seriozisht përvojën e përdoruesit dhe të prishë sigurinë e pajisjes së prekur.

URL-të

Runicartisan.lart mund të thërrasë URL-të e mëposhtme:

runicartisan.top

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...