Threat Database Malware Rsenginesvc

Rsenginesvc

Disa përdorues të Windows mund të vërejnë një proces të panjohur të quajtur rsEngineSvc që funksionon në sfondin e kompjuterëve të tyre. Procesi nuk është një komponent i sistemit operativ Windows dhe nuk është thelbësor për funksionimin normal të pajisjes. Në vend të kësaj, ka të ngjarë të lidhet me një aplikacion të palës së tretë, në shumicën e rasteve, një zgjidhje kundër malware. Emri i plotë i procesit legjitim mund të jetë "Reason Security Engine Service", "Reason Security Engine" ose "Reason Core Security Engine Service" dhe i përket produkteve softuerike të lëshuara nga Reason Software Company.

Megjithatë, krijuesit e malware shpesh maskojnë mjetet e tyre kërcënuese, si një mënyrë për të shmangur zbulimin. Nëse vëreni se skedari Rsenginesvc.exe në sistemin tuaj po shfaq karakteristika të dyshimta, mund të jetë e mençur të inspektoni procesin më tërësisht. Kontrolloni dosjen e instalimit, madhësinë dhe certifikatën. Ndërsa është aktiv, kini parasysh gjithashtu burimet e sistemit që zë.

Nëse Rsenginesvc merr një pjesë të konsiderueshme të burimeve të CPU, GPU ose RAM të sistemit, mund të jetë një implant i dëmshëm me aftësi kripto-minerare. Kripto-minatorët janë kërcënime malware të krijuara posaçërisht për të kapërcyer kapacitetin e harduerit të sistemeve të infektuara dhe më pas përdorin burimet për të gjeneruar monedha të një kriptomonedhe specifike (Monero, DarkCoin, etj.).

Rsenginesvc Video

Këshillë: Kthejeni tingullin tuaj dhe të shikojnë video në mënyrë të plotë ekran.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...