Threat Database Browser Hijackers Rewardsawesome.com

Rewardsawesome.com

Ka hile të panumërta të përdorura nga artistët kon-line për të gjeneruar të ardhura nga shpina e përdoruesve që nuk dyshojnë. Një nga truket e vjetra në libër është dhuratat e rreme dhe pushkët e rreme. Operatorët e faqes së internetit Rewardsawesome.com e kanë përdorur këtë qasje. Kjo faqe e paligjshme do të zbatojë një larmi trukesh të inxhinierisë sociale për të bindur përdoruesin të ndjekë udhëzimet e tij.

Përpjekjet për tu dukur legjitime duke u shoqëruar me markat popullore

Vizitorët e faqes së internetit Rewardsawesome.com ka të ngjarë të paraqiten me një dritare pop-up të rreme që pretendon se kanë fituar një çmim të mahnitshëm. Sidoqoftë, faqja do të thotë që përdoruesi duhet të ndjekë udhëzimet me të cilat paraqiten nëse dëshiron të pretendojë çmimin e mahnitshëm në fjalë. Në një përpjekje për ta bërë faqen e tyre të duket e ligjshme, operatorët e faqes së internetit Rewardsawesome.com pretendojnë se shoqërohen me marka të njohura si Walmart, YouTube, Amazon, etj. Siti Rewardsawesome.com ka të ngjarë të kërkojë nga vizitorët e tij të kryejnë një studim të gjatë për të kërkuar çmimin e tyre. Pas plotësimit të sondazhit, përdoruesit mund të ridrejtohen në një pyetësor tjetër, dhe pastaj në një tjetër, etj. Megjithatë, pretendimet e operatorëve të faqeve të internetit Rewardsawesome.com janë gënjeshtra të dukshme, dhe nuk ka asnjë çmim që të fitohet.

Për fat të mirë, nuk duket se faqja e internetit e Rewardsawesome.com është e lidhur me shpërndarjen e PUPs (Programet Potencialisht të Padëshiruar) ose aplikacioneve të pasigurta. Duket se operatorët e faqes Rewardsawesome.com janë duke gjeneruar para nga sondazhet që vizitorët e tyre kryejnë. Mbani në mend se nëse një faqe në internet ju paraqet alarme ose pop-up, duke pretenduar se keni fituar një çmim të vlefshëm, kjo është padyshim një skemë. Nëse hasni në një faqe të tillë të internetit, është mirë që të mbyllni dritaren dhe të vazhdoni me ditën tuaj.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...