Pushyouworld

Karta e rezultateve të kërcënimit

Renditja: 457
Niveli i Kërcënimit: 20 % (Normale)
Kompjuterët e infektuar: 33,306
Parë për herë të parë: October 3, 2022
Parë për herë të fundit: September 26, 2023
OS/OS të prekura: Windows

Pushyouworld është një faqe interneti mashtruese që përpiqet të përfitojë nga të gjithë vizitorët e saj. Në shumicën dërrmuese të rasteve, përdoruesit nuk zbresin në faqe të dyshimta, si kjo me dëshirë. Në mënyrë tipike, këto sajte hasen si rezultat i ridrejtimeve të detyruara, rrjeteve mashtruese të reklamave ose PUP-ve ndërhyrëse (Programe Potencialisht të Padëshiruara). Taktika e saktë dhe skenari i rremë i shfaqur nga faqja shpesh përcaktohet duke analizuar adresat IP në hyrje dhe vendndodhjet gjeografike të përdoruesve.

Pushyouworld është vërejtur duke ekzekutuar një skemë popullore të bazuar në shfletues që shfrytëzon veçorinë e shfletuesit të njoftimeve shtytëse. Përdoruesve do t'u paraqiten mesazhe mashtruese ose klikuese që synojnë të fshehin qëllimet e vërteta të faqes. Skenarët e përdorur mund të pretendojnë se duke klikuar butonin e shfaqur 'Lejo', përdoruesve do t'u jepet akses në një video ose një skedar gati për shkarkim. Faqja Pushyouworld është vërejtur duke pretenduar se përdoruesit duhet të provojnë se nuk janë robotë si pjesë e një kontrolli të rremë CAPTCHA. Mesazhet e shfaqura mund të jenë:

'I am not a robot'

'Click 'Allow'to verify you are not a robot'

Nëse Pushyouworld ka sukses në mashtrimin e saj, do të jetë në gjendje të fillojë të drejtojë një fushatë reklamuese ndërhyrëse. Përdoruesit e prekur më pas mund të ndërpriten vazhdimisht nga reklama të bezdisshme që mund të shfaqen si dritare kërcyese, banderola, njoftime të sistemit, etj. Megjithatë, një karakteristikë tjetër e këtyre reklamave është shumë më shqetësuese - reklamat e shpërndara zakonisht promovojnë destinacione të pabesueshme ose PUP të paraqitura si aplikacione të vërteta . Përdoruesit mund të shihnin reklama për skemat e phishing, taktika të mbështetjes teknike, faqe të tjera interneti mashtruese, faqe të orientuara nga të rriturit, platforma të dyshimta të basteve në internet, etj.

Pushyouworld Video

Këshillë: Kthejeni tingullin tuaj dhe të shikojnë video në mënyrë të plotë ekran.

URL-të

Pushyouworld mund të thërrasë URL-të e mëposhtme:

pushyouworld.com

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...