Threat Database Mac Malware ProductSkyBlog

ProductSkyBlog

Studiuesit kanë identifikuar adware të ri të njohur si ProductSkyBlog, i cili shërben për funksionin kryesor të shfaqjes së reklamave dhe mund të ketë aftësi shtesë të dëmshme. Veçanërisht, ky adware është krijuar posaçërisht për të synuar përdoruesit që operojnë në sistemet Mac. Studiuesit paralajmërojnë më tej se ProductSkyBlog është i lidhur me familjen famëkeqe të malware AdLoad , duke treguar lidhje të mundshme me një rrjet më të gjerë aktivitetesh të pasigurta.

Ky zbulim ngre shqetësime pasi dizajni i ProductSkyBlog sugjeron më shumë sesa thjesht reklama ndërhyrëse, duke përfshirë potencialisht rreziqe për privatësinë e përdoruesit, sigurinë e të dhënave dhe integritetin e sistemit. Synimi specifik i përdoruesve të Mac nënvizon përshtatshmërinë e zhvilluesve të malware ndaj platformave të ndryshme.

ProductSkyBlog mund të shkaktojë rreziqe të panevojshme të privatësisë

Adware funksionon duke lehtësuar shfaqjen e llojeve të ndryshme të reklamave, të tilla si pop-ups, banderola, kupona, sondazhe dhe më shumë, në faqet e internetit të vizituara ose ndërfaqe të tjera përdoruesi. Këto reklama, shpesh të shpërndara nga adware, jo vetëm që promovojnë softuer potencialisht të pabesueshëm ose të dëmshëm, por gjithashtu kontribuojnë në shpërndarjen e taktikave në internet dhe kërcënimeve të mundshme të malware. Në mënyrë shqetësuese, disa nga këto reklama, kur ndërveprojnë me të, mund të ekzekutojnë skripte që iniciojnë shkarkime ose instalime pa lejen e qartë të përdoruesit.

Është thelbësore të jemi të vetëdijshëm se çdo përmbajtje në dukje e vërtetë e promovuar përmes këtyre reklamave ka të ngjarë të miratohet nga mashtruesit që shfrytëzojnë programet e filialeve për të fituar komisione të paligjshme. Kjo nënvizon natyrën mashtruese të reklamave të drejtuara nga reklamat, duke e bërë të rëndësishme që përdoruesit të ushtrojnë kujdes dhe skepticizëm kur ndeshen me një përmbajtje të tillë.

Për më tepër, aplikacionet adware mund të kenë aftësi të gjurmimit të të dhënave, duke i lejuar ata të mbledhin një sërë informacionesh të përdoruesit. Kjo mund të përfshijë detaje të tilla si URL-të e vizituara, faqet e uebit të shikuara, pyetjet e kërkimit, skedarët e internetit, emrat e përdoruesve dhe fjalëkalimet, informacione të identifikueshme personalisht, numrat e kartës së kreditit dhe më shumë. Të dhënat e mbledhura më pas mund të ndahen ose të vihen në shitje palëve të treta, duke paraqitur shqetësime të rëndësishme për privatësinë dhe sigurinë për përdoruesit.

Jini gjithmonë të kujdesshëm kur instaloni aplikacione nga burime të panjohura

Adware (software i mbështetur nga reklamat) dhe Programet Potencialisht të Padëshiruara (PUP) shpesh përdorin praktika të dyshimta për shpërndarje, duke përfituar nga përdoruesit që nuk dyshojnë. Disa nga taktikat e zakonshme përfshijnë:

 • Softuer i bashkuar :
 • Adware dhe PUP shpesh bashkohen me softuer legjitim gjatë procesit të instalimit. Përdoruesit mund të pajtohen pa dashje të instalojnë këto programe të padëshiruara duke mos i shqyrtuar me kujdes termat dhe kushtet gjatë instalimit të softuerit tjetër.
 • Reklamim mashtrues :
 • Adware mund të përdorë reklama mashtruese, aplikacione premtuese falas ose të dobishme, përditësime softuerësh ose shërbime të sistemit. Përdoruesit mund të joshen të klikojnë në këto reklama mashtruese, duke çuar në instalimin e paqëllimshëm të programeve të padëshiruara.
 • Përditësime të rreme të softuerit :
 • Uebsajtet mashtruese mund të paraqesin njoftime të rreme rreth softuerit të vjetëruar dhe t'i nxisin përdoruesit të shkarkojnë përditësime. Klikimi mbi këto njoftime mund të rezultojë në instalimin e adware ose PUP-ve në vend të përditësimeve legjitime.
 • Butonat mashtrues të shkarkimit :
 • Disa faqe interneti përdorin butona mashtruese të shkarkimit që janë krijuar për të ngatërruar përdoruesit. Klikimi mbi këta butona mashtrues mund të çojë në shkarkimin dhe instalimin e paqëllimshëm të adware ose PUP-ve.
 • Platformat Freeware dhe Shareware :
 • Adware dhe PUP-të shpesh gjejnë rrugën e tyre drejt platformave pa pagesë dhe shareware. Përdoruesit që shkarkojnë softuer falas mund të shkarkojnë pa vetëdije gjithashtu adware ose PUP të bashkuar që vijnë me paketën.
 • Inxhinieri sociale :
 • Adware dhe PUP mund të përdorin teknika të inxhinierisë sociale, të tilla si alarme të rreme sigurie ose oferta joshëse, për të mashtruar përdoruesit që të shkarkojnë dhe instalojnë programet vullnetarisht.
 • Platformat e ndarjes së skedarëve :
 • Adware dhe PUP mund të maskohen si softuer popullor ose pirat në platformat e ndarjes së skedarëve. Përdoruesit që shkarkojnë softuer nga këto platforma mund të instalojnë pa vetëdije programe të padëshiruara së bashku me softuerin e synuar.

Kuptimi i këtyre taktikave të shpërndarjes është thelbësor që përdoruesit të qëndrojnë vigjilentë dhe të marrin masa paraprake. Përditësimi i rregullt i softuerit, përdorimi i softuerit me reputacion të sigurisë dhe tregimi i kujdesit gjatë instalimeve të softuerit mund të ndihmojë në zbutjen e rreziqeve që lidhen me adware dhe PUP.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...