Threat Database Ransomware Prestige Ransomware

Prestige Ransomware

Prestige Ransomware është një mjet kërcënues i përdorur nga kriminelët kibernetikë për të bllokuar të dhënat e viktimave të tyre. Kjo fushatë e veçantë sulmi është fokusuar kryesisht në objektiva në Ukrainë dhe Poloni. Për më tepër, aktorët e kërcënimit ofrojnë malware për vjedhjen e informacionit përpara se të heqin Ransomware-in Prestige nëpërmjet PowerShell, programit të Windows Scheduled Task ose Objektit të Politikës së Grupit të Parazgjedhur të Domainit. Për të kryer rutinën e tij të enkriptimit, kërcënimi duhet të ketë privilegje administrative. Ai gjithashtu përpiqet të ndalojë shërbimin MSSQL Windows, si një mënyrë për të siguruar kriptim të suksesshëm.

Pasi të jetë aktivizuar, Prestige do të skanojë sistemin e infektuar dhe do të kyçë dokumentet, PDF-të, imazhet, fotot, arkivat, bazat e të dhënave dhe më shumë. Çdo skedar i koduar do të ketë '.enc' të bashkangjitur në emrin e tij si një shtesë e re. Viktimave do t'u lihet një shënim shpërblimi që gjendet brenda një skedari të quajtur 'README'.

Udhëzimet ofrojnë shumë pak informacion të dobishëm. Sulmuesit thjesht deklarojnë se viktimat duhet t'i kontaktojnë ata duke dërguar një mesazh në adresën e emailit 'Prestige.ranusomeware@Proton.me' për të marrë detaje shtesë se si të merrni një mjet deshifrimi prej tyre. Shënimi i shpërblimit përfundon me dy paralajmërime në lidhje me mospërpjekjen për të deshifruar të dhënat me softuer të palëve të treta ose riemërtimin e tyre pasi mund të shkaktojë dëmtim të përhershëm në skedarë.

Teksti i plotë i shënimit të Prestige Ransomware është:

'DOSJET JU PERSONALE JANË TË KRIPTUARA.

Për të deshifruar të gjitha të dhënat, do t'ju duhet të blini softuerin tonë të deshifrimit.
Na kontaktoni Prestige.ranusomeware@Proton.me. Në letër, shkruani ID-në tuaj = .

KUJDES *

Mos u përpiqni të deshifroni të dhënat tuaja duke përdorur softuer të palëve të treta, kjo mund të shkaktojë humbje të përhershme të të dhënave.

Mos modifikoni ose riemërtoni skedarët e enkriptuar. Do t'i humbisni ato.'

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...