Threat Database Ransomware Pozd Ransomware

Pozd Ransomware

Pozd Ransomware nuk është një kërcënim unik malware. Analiza nga studiuesit e infosec ka zbuluar se është një variant tjetër i bazuar në popullaritetin midis kriminelëve kibernetikë të llojit të ransomware STOP/Djvu . Megjithatë, fakti që i mungon ndonjë modifikim domethënës nuk e bën kërcënimin më pak të pasigurt. Aftësitë e enkriptimit të Pozd Ransomware mund të ndikojnë në një gamë të larmishme të llojeve të skedarëve - nga dokumentet dhe fotot te arkivat dhe bazat e të dhënave. Të gjithë skedarët e synuar do të kenë '.pozd' të bashkangjitur me emrat e tyre origjinal dhe do të lihen në një gjendje të paarritshme.

Viktimat e Pozd Ransomware duhet të paralajmërohen se kompjuterët e tyre mund të jenë infektuar gjithashtu me kërcënime shtesë malware. Është vërejtur se kriminelët kibernetikë që ofrojnë variante STOP/Djvu gjithashtu hedhin vjedhës të informacionit në pajisjet e infektuara. Dy mjete të tilla janë Vidar Stealer dhe RedLine Stealer .

Shënimi i shpërblimit që jep udhëzimet e operatorëve kriminalë të Pozd Ransowmare do të hidhet në kompjuterët e dëmtuar si një skedar teksti me emrin '_readme.txt.' Teksti i mesazhit ndjek modelin tipik STOP/Djvu. Sulmuesit përpiqen të zhvasin shumën prej 980 dollarësh nga viktimat e tyre. Megjithatë, përmendet edhe oferta për të ulur çmimin e shpërblimit me 50% për ato viktima që krijojnë kontakt brenda 72 orëve të para të infektimit me malware. Viktimat gjithashtu mund të dërgojnë një skedar të zgjedhur për t'u deshifruar falas, me kërkesën e vetme të listuar që skedari të mos përmbajë ndonjë të dhënë të rëndësishme. Adresat e emailit që gjenden në shënim janë 'datarestorehelp@airmail.cc' dhe 'support@fishmail.top'.

Teksti i plotë i shënimit të shpërblimit është:

'KUJDES!

Mos u shqetësoni, ju mund t'i ktheni të gjitha dosjet tuaja!
Të gjithë skedarët tuaj si fotografitë, bazat e të dhënave, dokumentet dhe të tjera të rëndësishme janë të koduara me enkriptimin më të fortë dhe çelësin unik.
Mënyra e vetme e rikuperimit të skedarëve është blerja e një mjeti të deshifrimit dhe një çelës unik për ju.
Ky softuer do të deshifrojë të gjithë skedarët tuaj të koduar.
Çfarë garancish keni?
Ju mund të dërgoni një nga skedarët tuaj të koduar nga kompjuteri juaj dhe ne e deshifrojmë atë falas.
Por ne mund të deshifrojmë vetëm 1 skedar falas. Skedari nuk duhet të përmbajë informacion të vlefshëm.
Mund të merrni dhe shikoni mjetin e deshifrimit të përmbledhjes së videos:
hxxps://we.tl/t-2gP6wwZcZ9
Çmimi i çelësit privat dhe softuerit të deshifrimit është 980 dollarë.
Zbritje 50% e disponueshme nëse na kontaktoni 72 orët e para, ky çmim për ju është 490 dollarë.
Ju lutemi vini re se nuk do t'i rivendosni kurrë të dhënat tuaja pa pagesë.
Kontrolloni dosjen e postës elektronike "Spam" ose "Junk" nëse nuk merrni përgjigje për më shumë se 6 orë.

Për të marrë këtë softuer ju duhet të shkruani në emailin tonë:
support@fishmail.top

Rezervoni adresën e emailit për të na kontaktuar:
datarestorehelp@airmail.cc

ID-ja juaj personale:'

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...