PowerSet

PowerSet Përshkrimi

PowerSet është një aplikacion ndërhyrës adware që përdoret në mënyrë specifike kundër përdoruesve të Mac. Ashtu si shumica e aplikacioneve të këtij lloji, qëllimi kryesor i PowerSet duket të jetë shpërndarja e reklamave të ndryshme, të bezdisshme dhe të padëshiruara në pajisjet e përdoruesve. Këto aplikacione zakonisht klasifikohen si PUP (Programe Potencialisht të Padëshiruara) për shkak të taktikave të dyshimta të përfshira në shpërndarjen e tyre. Në fund të fundit, përdoruesit nuk kanë gjasa të shkarkojnë dhe instalojnë aplikacione të tilla me dëshirë. Kjo është arsyeja pse operatorët e këtyre programeve shpesh i përfshijnë ato në paketat e softuerit ose i përhapin ato nëpërmjet instaluesve/përditësimeve të rreme.

Reklamat e krijuara nga burime jo të besueshme, të tilla si aplikacionet adware duhet të trajtohen me kujdes. Ka shumë mundësi që përdoruesve t'u paraqiten reklama për destinacione të dyshimta dhe produkte softuerike. Në të vërtetë, aplikacionet adware mund të ofrojnë reklama për mbështetje teknike ose skema phishing, platforma të dyshimta bastesh/lojërash në internet, dhurata të rreme, etj.

Në të njëjtën kohë, PUP-të shpesh posedojnë funksione shtesë që kryhen në heshtje në sfondin e sistemit. Në shumicën e rasteve, këto konsistojnë në mbledhjen e të dhënave dhe rutinat e monitorimit. Përdoruesit mund të kenë historinë e tyre të shfletimit, historikun e kërkimit, URL-të e klikuar, adresën IP, vendndodhjen gjeografike, llojin e shfletuesit, llojin e pajisjes, etj. të mbledhura nga këto aplikacione të bezdisshme. Edhe nëse PUP-i i veçantë ka disa veçori të dobishme, përdoruesit duhet të shmangin mbajtjen e tij në kompjuterët ose pajisjet e tyre.