Poweaniart.com

Karta e rezultateve të kërcënimit

Renditja: 3,426
Niveli i Kërcënimit: 20 % (Normale)
Kompjuterët e infektuar: 4,422
Parë për herë të parë: October 10, 2022
Parë për herë të fundit: September 24, 2023
OS/OS të prekura: Windows

Poweaniart.com është një faqe interneti mashtruese, qëllimi kryesor i të cilit është të përfitojë nga vizitorët e saj. Vetë sajti ka të ngjarë të mos ketë ndonjë përmbajtje të dobishme, duke i bërë praktikisht joekzistente shanset që përdoruesit të vendosin qëllimisht ta hapin atë. Në vend të kësaj, faqet mashtruese si kjo zakonisht hasen si rezultat i ridrejtimeve të detyruara të shkaktuara nga rrjetet mashtruese të reklamave ose PUP-të ndërhyrëse (Programe Potencialisht të Padëshiruara).

Studiuesit e Infosec paralajmërojnë përdoruesit se mesazhet e sakta joshëse që mund të shohin në Poweaniart.com mund të ndryshojnë. Shumë faqe interneti të pasigurta janë të afta të skanojnë adresat IP hyrëse, si një mënyrë për të përcaktuar vendndodhjet gjeografike të përdoruesve dhe më pas të rregullojnë skenarët e rremë që ata shfaqin. Disa nga mesazhet që janë vërejtur në Poweaniart.com përfshijnë:

'Unë nuk jam robot'

'Click 'Allow' to confirm that you are not a robot'

Faqja krijon përshtypjen se vizitorët duhet të kalojnë një kontroll të supozuar CAPTCHA për të hyrë në përmbajtjen e sajtit. Në vend të kësaj, ndjekja e udhëzimeve dhe shtypja e butonit do t'i japë leje të rëndësishme shfletuesit faqes mashtruese. Përdoruesit ka të ngjarë të fillojnë të marrin reklama ndërhyrëse të krijuara nga faqja. Për më tepër, shtypja e 'Lejo' mund të shkaktojë ridrejtime në destinacione të tjera, të dyshimta, të cilat mund të përfshijnë dhurata të rreme, taktika phishing, skema të mbështetjes teknike, platforma të dyshimta bastesh ose lojërash në internet, etj.

URL-të

Poweaniart.com mund të thërrasë URL-të e mëposhtme:

poweaniart.com

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...