Threat Database Ransomware Pohj Ransomware

Pohj Ransomware

Pohj Ransomware është një variant nga familja e malware STOP/Djvu. Ky lloj i veçantë malware ka qenë jashtëzakonisht i popullarizuar në mesin e kriminelëve kibernetikë për një kohë të gjatë, me studiuesit e infosec që identifikojnë gjithnjë e më shumë variante të bazuara në të. Edhe pse Pohj Ransomware nuk është pajisur me ndonjë përmirësim të rëndësishëm, kërcënimi është ende i aftë të shkaktojë dëme masive në të dhënat e ruajtura në pajisjet e infektuara. Në të vërtetë, viktimat do të mbeten të paaftë për të hyrë në shumicën e dokumenteve, arkivave, bazave të të dhënave, imazheve dhe shumë lloje të tjera skedarësh.

Pas sjelljes së zakonshme STOP/Djvu , kërcënimi do të shtojë skedarët e enkriptuar me një varg prej 4 karakteresh si një shtesë të re skedari. Në këtë rast, viktimat do të vërejnë se në emrat e dosjeve të tyre është shtuar '.pohj'. Më pas, një shënim shpërblimi do të hidhet në pajisje si një skedar teksti me emrin '_readme.txt.'

Kërkesat e Pohj Ransomware mbeten në përputhje me ato të varianteve të tjera të kësaj familjeje. Operatorët e kërcënimit kërkojnë të paguhet shuma prej 980 dollarë. Për viktimat që fillojnë kontaktin brenda 72 orëve nga sulmi, çmimi i shpërblimit supozohet se do të ulet përgjysmë në 490 dollarë. Kriminelët kibernetikë gjithashtu deklarojnë se mund të deshifrojnë një skedar të vetëm falas. Përdoruesit mund t'i kontaktojnë ata nëpërmjet dy adresave të emailit që gjenden në shënimin e shpërblimit - 'support@fishmail.top' dhe 'datarestorehelp@airmail.cc'.

Teksti i plotë i shënimit të shpërblimit të lënë nga Pohj Ransomware është:

'KUJDES!

Mos u shqetësoni, ju mund t'i ktheni të gjitha dosjet tuaja!
Të gjithë skedarët tuaj si fotografitë, bazat e të dhënave, dokumentet dhe të tjera të rëndësishme janë të koduara me enkriptimin më të fortë dhe çelësin unik.
Mënyra e vetme e rikuperimit të skedarëve është blerja e një mjeti të deshifrimit dhe një çelës unik për ju.
Ky softuer do të deshifrojë të gjithë skedarët tuaj të koduar.
Çfarë garancish keni?
Ju mund të dërgoni një nga skedarët tuaj të koduar nga kompjuteri juaj dhe ne e deshifrojmë atë falas.
Por ne mund të deshifrojmë vetëm 1 skedar falas. Skedari nuk duhet të përmbajë informacion të vlefshëm.
Mund të merrni dhe shikoni mjetin e deshifrimit të përmbledhjes së videos:
hxxps://we.tl/t-oTIha7SI4s
Çmimi i çelësit privat dhe softuerit të deshifrimit është 980 dollarë.
Zbritje 50% e disponueshme nëse na kontaktoni 72 orët e para, ky çmim për ju është 490 dollarë.
Ju lutemi vini re se nuk do t'i rivendosni kurrë të dhënat tuaja pa pagesë.
Kontrolloni dosjen e postës elektronike "Spam" ose "Junk" nëse nuk merrni përgjigje për më shumë se 6 orë.

Për të marrë këtë softuer ju duhet të shkruani në emailin tonë:
support@fishmail.top

Rezervoni adresën e emailit për të na kontaktuar:
datarestorehelp@airmail.cc

ID-ja juaj personale:'

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...