Threat Database Ransomware Oflg Ransomware

Oflg Ransomware

Kur vendoset dhe ekzekutohet në kompjuterët e synuar, Oflg Ransomware do të skanojë për një gamë të larmishme të llojeve të skedarëve - dokumente, PDF, imazhe, foto, arkiva, baza të të dhënave dhe shumë të tjera, dhe do t'i nënshtrojë ato në enkriptimin e të dhënave me një algoritëm të fortë kriptografik. . Çdo skedar i koduar do të shënohet me shtimin e '.oflg' në emrin e tij origjinal, si një shtesë e re skedari. Oflg Ransomware mund të klasifikohet si një tjetër variant STOP/ Djvu , por ky fakt nuk e bën Oflg Ransomware më pak kërcënues.

Kriminelët kibernetikë që drejtojnë operacionet e sulmeve ransomware janë pothuajse gjithmonë të motivuar financiarisht. Si të tillë, ata do të përpiqen të nxjerrin para nga viktimat e tyre në këmbim të rivendosjes së supozuar të të dhënave të bllokuara. Shënimi i shpërblesës i dorëzuar si një skedar teksti me emrin '_readme.txt' tregon se Oflg Ransomware ndjek këtë sjellje të saktë. Mesazhi nga sulmuesit thotë se viktimat që dëshirojnë të rikuperojnë skedarët e tyre do të duhet të paguajnë një shpërblim prej 980 dollarësh. Vendosja e kontaktit me sulmuesit brenda 72 orëve të para të infektimit me malware me sa duket do të rezultojë në një zbritje prej 50% në shpërblimin fillestar. Hakerët ofrojnë dy adresa emaili ('restorealldata@firemail.cc' dhe 'gorentos@bitmessage.ch') dhe një llogari Telegram ('@datarestore') që përdoruesit ose organizatat e prekura mund të dërgojnë mesazhe.

Sigurisht, viktimat e sulmeve të ransomware duhet të marrin parasysh opsionet e tyre me kujdes përpara se të përpiqeni të komunikoni me kriminelët kibernetikë. Në fund të fundit, nuk ka garanci që hakerët do të jenë në gjendje të rikuperojnë me sukses të gjithë skedarët e prekur. Përveç kësaj, viktimat mund të ekspozohen në mënyrë të panevojshme ndaj rreziqeve shtesë të privatësisë ose sigurisë.

Teksti i plotë i shënimit të shpërblimit të lënë nga Oflg Ransomware është:

' KUJDES!

Mos u shqetësoni, ju mund t'i ktheni të gjitha dosjet tuaja!
Të gjithë skedarët tuaj si fotot, bazat e të dhënave, dokumentet dhe të tjera të rëndësishme janë të koduara me enkriptimin më të fortë dhe çelësin unik.
Mënyra e vetme e rikuperimit të skedarëve është blerja e një mjeti të deshifrimit dhe një çelës unik për ju.
Ky softuer do të deshifrojë të gjithë skedarët tuaj të koduar.
Çfarë garancish keni?
Ju mund të dërgoni një nga skedarët tuaj të koduar nga kompjuteri juaj dhe ne e deshifrojmë atë falas.
Por ne mund të deshifrojmë vetëm 1 skedar falas. Skedari nuk duhet të përmbajë informacion të vlefshëm.
Mund të merrni dhe shikoni mjetin e deshifrimit të përmbledhjes së videos:
https://we.tl/t-WbgTMF1Jmw
Çmimi i çelësit privat dhe softuerit të deshifrimit është 980 dollarë.
Zbritje 50% e disponueshme nëse na kontaktoni 72 orët e para, ky çmim për ju është 490 dollarë.
Ju lutemi vini re se nuk do t'i rivendosni kurrë të dhënat tuaja pa pagesë.
Kontrolloni dosjen e postës elektronike "Spam" ose "Junk" nëse nuk merrni përgjigje për më shumë se 6 orë.

Për të marrë këtë softuer ju duhet të shkruani në emailin tonë:
restorealldata@firemail.cc

Rezervoni adresën e emailit për të na kontaktuar:
gorentos@bitmessage.ch

Llogaria jonë në Telegram:
@datarestore

ID-ja juaj personale :'

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...