Threat Database Ransomware OBZ Ransomware

OBZ Ransomware

OBZ ransomware është një program me qëllim të keq që u identifikua nga studiuesit e sigurisë kibernetike. Kërcënimi i ransomware është i ngjashëm me ransomware-in U2K dhe MME të regjistruar më parë. OBZ funksionon duke enkriptuar skedarët në sistemet që infekton dhe duke shtuar emrat e skedarëve me një shtesë '.OBZ'. Për shembull, një skedar i titulluar fillimisht 'Image1.jpg' shfaqet si 'Image1.jpg.OBZ'. Pas përfundimit të kriptimit, krijohet një shënim shpërblesëje - i quajtur zakonisht 'ReadMe.txt'. Shënimi i shpërblimit u jep viktimave udhëzime se si të krijojnë kontakte me sulmuesit dhe të paguajnë një shpërblim. Me sa duket, aktorët e kërcënimit duan që viktimat të vizitojnë uebsajtin e tyre të dedikuar të organizuar në rrjetin TOR.

OBZ Ransomware fsheh praninë e tij në pajisjet e viktimave duke pretenduar të jetë një proces në dukje i pafajshëm i quajtur 'Traffic Light'. Megjithatë, viktimat mund të zbulojnë se emri i saktë i procesit që ata shohin të renditur në proceset aktive të Windows Task Manager mund të jetë i ndryshëm.

Është thelbësore që përdoruesit e kompjuterëve të qëndrojnë vigjilentë ndaj kërcënimit të paraqitur nga ransomware OBZ - ose çdo formë tjetër e softuerit me qëllim të keq - pasi mund të ketë pasoja serioze financiare dhe emocionale nëse lihet i pakontrolluar. Për të garantuar sigurinë e të dhënave tuaja, mos hapni email nga dërgues të panjohur dhe instaloni një program me reputacion kundër malware me përkufizime të përditësuara. Për më tepër, kopjet rezervë të rregullta duhet të bëhen gjithmonë dhe të ruhen në një vend të sigurt jashtë rrjetit që monitorohet.

Mesazhi i plotë i OBZ Ransomware që kërkon shpërblim është:

Attention!

All your files, documents, photos, databases and other important files are encrypted

The only method of recovering files is to purchase an unique decryptor. Only we can give you this decryptor and only we can recover your files.

The server with your decryptor is in a closed network TOR. You can get there by the following ways:

_______________

1. Download Tor browser - hxxps://www.torproject.org/

2. Install Tor browser

3. Open Tor Browser

4. Open link in TOR browser: hxxp://obzuqvr5424kkc4unbq2p2i67ny3zngce3tbdr37nicjqesgqcgomfqd.onion/?101VWOPRTUL

5. and open ticket

Alternate communication channel here: hxxps://yip.su/2QstD5

OBZ Ransomware Video

Këshillë: Kthejeni tingullin tuaj dhe të shikojnë video në mënyrë të plotë ekran.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...