Threat Database Rogue Websites Newsfeedhome.com

Newsfeedhome.com

Karta e rezultateve të kërcënimit

Renditja: 1,929
Niveli i Kërcënimit: 20 % (Normale)
Kompjuterët e infektuar: 562
Parë për herë të parë: May 24, 2023
Parë për herë të fundit: September 30, 2023
OS/OS të prekura: Windows

Pas kryerjes së një analize të Newsfeedhome.com, studiuesit arritën në përfundimin se faqja e internetit përdor një taktikë mashtruese që synon manipulimin e vizitorëve. Kjo përfshin shfaqjen e një mesazhi mashtrues që detyron përdoruesit t'i japin faqes lejet përkatëse të shfletuesit. Për më tepër, Newsfeedhome.com ka të ngjarë të shkaktojë ridrejtime të mëtejshme në faqet e internetit të ndryshme që përdorin teknika të klikimeve për të marrë pëlqimin për shfaqjen e njoftimeve.

Përdoruesit duhet të jenë të kujdesshëm kur kanë të bëjnë me sajte mashtruese si Newsfeedhome.com

Newsfeedhome.com miraton një qasje mashtruese duke paraqitur një mesazh që nënkupton se vizitorët duhet të klikojnë butonin "Lejo" për të verifikuar se janë me të vërtetë njerëz dhe jo robotë. Qëllimi i mashtruesve është të mashtrojnë vizitorët që të mendojnë se duhet të kalojnë atë që i ngjan një kontrolli tipik CAPTCHA. Megjithatë, ndjekja e udhëzimeve të shfaqura në vend të kësaj do t'i japë leje Newsfeedhome.com për të dhënë njoftime pushtuese ndërhyrëse.

Është thelbësore të jeni të vetëdijshëm se njoftimet që vijnë nga faqet e internetit si Newsfeedhome.com shpesh promovojnë taktika të ndryshme, duke përfshirë skemat e mbështetjes teknike, faqet e phishing, aplikacionet jo të besueshme dhe faqet e tjera të dyshimta të internetit. Mos harroni se disa nga faqet e shpallura përmes këtyre njoftimeve mund të përmbajnë përmbajtje të pasigurt, duke paraqitur rreziqe të mundshme për përdoruesit.

Për më tepër, Newsfeedhome.com gjithashtu angazhohet në ridrejtimin e vizitorëve në uebsajte të ngjashme jo të besueshme, me një shembull të dukshëm që është Biserka.xyz. Ky uebsajt specifik përdor taktika mashtruese pothuajse identike duke pretenduar në mënyrë të rreme se klikimi i butonit "Lejo" është thelbësor për të kaluar me sukses një sfidë CAPTCHA.

Mos u bini pas kontrolleve të rreme CAPTCHA të përdorura nga faqet mashtruese

Ka disa shenja tipike që mund të paralajmërojnë përdoruesit për praninë e një kontrolli të rremë CAPTCHA. Një tregues i zakonshëm është kur kontrolli CAPTCHA shfaqet në një faqe interneti ose në një kontekst ku është i papritur ose i panevojshëm. Kontrollet legjitime të CAPTCHA zakonisht përdoren për të verifikuar ndërveprimin njerëzor në situata specifike, si p.sh. gjatë regjistrimit të përdoruesit, paraqitjes së formularit ose kur aksesoni përmbajtje të caktuara të kufizuara.

Një shenjë tjetër është kur kontrollit CAPTCHA i mungojnë elementët e zakonshëm që shihen në sistemet origjinale CAPTCHA. CAPTCHA-të legjitime shpesh përfshijnë tekst të shtrembëruar ose të fërguar, karaktere të rastësishme ose enigma vizuale që kërkojnë të dhëna nga përdoruesi. Nëse kontrolli CAPTCHA duket jashtëzakonisht i thjeshtë, i drejtpërdrejtë ose nuk përfshin asnjë formë sfide verifikimi, mund të tregojë një përpjekje të rreme CAPTCHA.

Për më tepër, gjuha, gramatika ose formulimi i përdorur në mesazhin CAPTCHA mund të ngrenë dyshime. Kontrollet legjitime CAPTCHA zakonisht përdorin udhëzime të qarta dhe koncize. Në të kundërt, përpjekjet e rreme CAPTCHA mund të shfaqin gramatikë të dobët, gabime drejtshkrimore ose gjuhë tepër bindëse që synon të bindë përdoruesit të ndërmarrin veprime specifike.

Për më tepër, nëse kontrolli CAPTCHA shoqërohet me kërkesa të papritura ose të palidhura, të tilla si dhënia e lejes për njoftime, shkarkimi i skedarëve ose ofrimi i informacionit personal, ka të ngjarë të jetë një CAPTCHA e rreme. Kontrollet legjitime CAPTCHA fokusohen vetëm në verifikimin e ndërveprimit njerëzor dhe nuk kërkojnë që përdoruesit të përfshihen në veprime shtesë ose të zbulojnë të dhëna të ndjeshme.

Si përmbledhje, përdoruesit duhet të jenë të kujdesshëm nëse një kontroll CAPTCHA shfaqet papritur, i mungojnë sfidat tipike të verifikimit, shfaq gjuhë të dobët ose kërkesa të pazakonta ose tregon mospërputhje në dizajn. Njohja e këtyre shenjave mund t'i ndihmojë përdoruesit të identifikojnë dhe të shmangin të bien viktimë e përpjekjeve të rreme CAPTCHA dhe rreziqeve të mundshme që lidhen me to.

URL-të

Newsfeedhome.com mund të thërrasë URL-të e mëposhtme:

newsfeedhome.com

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...