Threat Database Potentially Unwanted Programs Udhëzimet e mia të drejtimit

Udhëzimet e mia të drejtimit

Përdoruesit që shfletojnë faqet e dyshimta, si faqet e rrjedhjes së paligjshme, platformat e datimit me hije, faqet me përmbajtje të rritur, etj ka të ngjarë të vijnë në një shumëllojshmëri të PUP-ve (Programet Potencialisht të Padëshiruar). Ndër PUP-et më të zbuluara së fundmi është aplikacioni My Driving Directions. Autorët e kësaj kërkese pretendojnë se u japin përdoruesve hartat e dobishme dhe shërbimet e navigimit. Sidoqoftë, aplikacioni My Driving Directions nuk ofron ndonjë veçori unike për përdoruesit e tij - të gjitha mjetet dhe shërbimet e ofruara janë tashmë në dispozicion online falas. Kjo do të thotë që përdoruesit që duan të përfitojnë nga shërbimet e navigimit falas, nuk kanë nevojë të instalojnë aplikacionin My Driving Directions ose ndonjë program tjetër të palëve të treta.

Ndryshon Faqen e Re të Përdoruesit

Nëse përdoruesit instalojnë aplikacionin My Driving Directions, ata do të vërejnë se kjo shtesë ndryshon automatikisht cilësimet e shfletuesit të saj në Ueb. Kjo është një sjellje tipike PUP dhe mund të zvogëlojë cilësinë e shfletimit të përdoruesve. Shtesa Udhëzimet e Drejtimit tim ndryshon faqen e re të përdoruesit në Search.mydrivingdirections.co. Ky është një faqe në internet e lidhur që aplikacioni My Driving Directions po promovon. Qëllimi është të nxisni trafikun e uebfaqes së Kërkimit.mydrivingdirections.co. Nëse përdoruesi e përdor këtë faqe për kërkime, ato mund të mos marrin rezultatet më të dobishme ose përkatëse, pasi ka të ngjarë që motori i kërkimit po promovon përmbajtje të sponsorizuar.

Për fat të mirë, shtesa Directions My Driving nuk është e lidhur me asnjë qëllim të keq dhe nuk do të përbëjë një kërcënim për shëndetin e sistemit tuaj. Sidoqoftë, nëse keni instaluar aplikacionin My Driving Directions në sistemin tuaj, është mirë që ta hiqni sa më shpejt që të jetë e mundur. Përdoruesit mund ta bëjnë këtë me dorë ose me ndihmën e një mjeti origjinal anti-malware. Këshillohet që këto të fundit të bëhen pasi mjeti i sigurisë do të jetë në gjendje të zbulojë ndonjë skedar shtesë që mund të lidhet me PUP që një përdorues mund të mos i vërejë.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...