Threat Database Browser Hijackers Mashtrim POP-UP "Windows Defender Security".

Mashtrim POP-UP "Windows Defender Security".

Uebsajte mashtruese janë vërejtur duke përdorur një taktikë online që përpiqet të joshë viktimat e saj për të thirrur një numër telefoni të dhënë të kontrolluar nga mashtrues. Mashtrimi POP-UP i 'Windows Defender Security Notification' shfaq karakteristikat tipike që lidhen me skemat e mbështetjes teknike. Ai u tregon përdoruesve alarme të ndryshme, të fabrikuara të sigurisë që pretendojnë se kompjuterët ose pajisjet e tyre janë infektuar nga kërcënime malware.

Mesazhet e rreme POP-UP të 'Windows Defender Security Notification' paraqiten sikur vijnë nga Microsoft. Më saktësisht, përdoruesve do t'u shfaqen dritare pop-up që përmbajnë paralajmërime të fabrikuara të maskuara si njoftime të sigurisë së Windows Defender. Me sa duket, mashtruesit as që kanë marrë mundimin të ndryshojnë emrin e komponentit antivirus të Windows OS, pasi është riemërtuar në Microsoft Defender. Përveç kësaj, taktika madje mund të përpiqet të bindë viktimat se qasja në sistemet e tyre të PC është bllokuar dhe mënyra e vetme për të rregulluar problemet është të telefononi numrin e telefonit të dhënë.

Në vend të specialistëve të mbështetjes teknike, përdoruesit do të thërrisnin një operator telefonik që punon për mashtruesit. Kjo mund t'i ekspozojë ata ndaj rreziqeve të ndryshme të sigurisë dhe privatësisë. Mashtruesit shpesh shfrytëzojnë taktikat e inxhinierisë sociale për të nxjerrë informacion privat ose konfidencial nga viktimat e tyre. Ata gjithashtu kërkojnë që viktimat të ofrojnë qasje në distancë në pajisjen e supozuar të infektuar. Nëse krijohet një lidhje e tillë në distancë, këta njerëz mund ta abuzojnë atë për të hedhur ngarkesa kërcënuese në pajisje, duke përfshirë dyer të pasme, RAT, ransomware, spyware dhe kërcënime të tjera malware.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...