Baza e të dhënave të kërcënimeve Rogue Websites Mashtrim pop-up i qendrës së sigurisë së Windows Defender

Mashtrim pop-up i qendrës së sigurisë së Windows Defender

Mashtrimi i Qendrës së Sigurisë së Windows Defender u tregon viktimave një alarm mashtrues pop-up që maskohet si një mesazh zyrtar nga Microsoft. Mashtrimi mbështetet në taktikat e rreme të frikësimit duke pretenduar se ka zbuluar malware në sistemin e përdoruesit. Ky pop-up ndërhyrës kufizon aksesin në kompjuter dhe paraqet një numër telefoni, duke i bërë presion përdoruesit të telefonojë urgjentisht për të hequr infeksionin e supozuar. Ndryshe nga pamja e tij, numri i dhënë ridrejtohet në qendrat e thirrjeve mashtruese me qëllimin keqdashës për të nxjerrë informacionin tuaj personal dhe financiar.

Si funksionon Mashtrimi i Qendrës së Sigurisë së Windows Defender?

Mashtrimi i Qendrës së Sigurisë së Windows Defender fillon me një alarm alarmues pop-up që paraqitet gabimisht si një komunikim nga Microsoft. Ai pohon zbulimin e softuerit spyware, malware ose një kërcënimi tjetër sigurie në sistemin e viktimës, të identifikuar dyshohet se është Windows Defender.

Duke përdorur taktika të frikës dhe urgjencës, shfaqja mashtruese "Windows Defender Security Center" pretendon se një "infeksion i rrezikshëm" i supozuar po komprometon të dhënat personale të përdoruesit, duke i vendosur identitetin, skedarët dhe informacionin e kartës së kreditit të tyre në një rrezik të lartë vjedhjeje. Pop-up pengon plotësisht hyrjen në kompjuter. Ai nxit përdoruesin të telefonojë urgjentisht një numër telefoni të dhënë për heqjen e menjëhershme të infeksionit të supozuar për të parandaluar dëmtimin e mëtejshëm.

Fatkeqësisht, numri i dhënë i telefonit ridrejton përdoruesit që nuk dyshojnë në një qendër telefonike mashtruese të 'mbështetjes teknologjike' e operuar nga kriminelët kibernetikë në vend të departamentit legjitim të mbështetjes së Microsoft. Pas thirrjes, mashtruesit e artikuluar paraqiten si teknikë të Microsoft, duke pohuar statusin kritik të infeksionit të sistemit. Duke shfrytëzuar situatën, këta mashtrues fitojnë akses në distancë dhe manipulojnë viktimat e shqetësuara për të paguar shuma të konsiderueshme për shërbime joefektive, abonime afatgjata dhe programe fiktive të sigurisë ose anti-malware, të gjitha ndërkohë që vjedhin në mënyrë të fshehtë të dhëna personale dhe financiare.

Në të vërtetë, pop-up "Windows Defender Security Center" nuk ka lidhje me Microsoft, Windows Firewall ose ndonjë kërcënim autentik malware. Alarmet janë tërësisht të fabrikuara dhe numrat e telefonit të dhënë lidhen me mashtruesit jashtë shtetit që përdorin teknikat e inxhinierisë sociale dhe vjedhjet për përfitime të shpejta financiare. Nuk ka asnjë infeksion të vërtetë; pop-up-et janë krijuar vetëm për të shfrytëzuar frikën dhe për të nxitur viktimat që të kontaktojnë urgjentisht mashtruesit për të hequr çështjet joekzistente të sigurisë.

Uebsajteve u mungon funksionaliteti për të kryer skanime për malware

Uebsajteve u mungon funksionaliteti për të kryer skanime malware për disa arsye. Së pari, kryerja e skanimeve të plota të malware kërkon burime llogaritëse dhe fuqi përpunuese, të cilat mund të jenë kërkuese për serverët e uebit. Zbatimi i skanimit gjithëpërfshirës malware në kohë reale në një faqe interneti mund të ndikojë negativisht në performancën dhe reagimin e tij, duke çuar në një përvojë jooptimale të përdoruesit.

Së dyti, skanimi i malware përfshin procese të ndërlikuara që zakonisht ekzekutohen në nivel sistemi. Mjediset e pritjes së faqeve të internetit shpesh kanë kufizime dhe kufizime për të parandaluar rreziqet e sigurisë, dhe mundësimi i faqeve të internetit për të kryer skanime të thella të nivelit të sistemit mund të përbëjë dobësi të mundshme ose kërcënime sigurie.

Për më tepër, kryerja e skanimeve të malware përfshin të qëndruarit të përditësuar me përkufizimet dhe bazat e të dhënave më të fundit të malware, gjë që kërkon monitorim dhe mirëmbajtje të vazhdueshme. Përfshirja e këtij funksioni drejtpërdrejt në faqet e internetit do të kërkonte përpjekje të vazhdueshme për të mbajtur mekanizmat e skanimit efektiv dhe të përditësuar.

Për më tepër, përgjegjësia për zbulimin dhe parandalimin e malware zakonisht vendoset mbi përdoruesit individualë dhe pajisjet e tyre. Softueri kundër malware dhe mjetet e sigurisë janë krijuar për të funksionuar në fund të përdoruesit, ku ata mund të skanojnë plotësisht skedarët, të monitorojnë aktivitetet e rrjetit dhe të zbulojnë kërcënimet e mundshme pa mbingarkuar serverët e faqeve të internetit.

Si përmbledhje, mungesa e funksionalitetit për faqet e internetit për të kryer skanime malware është kryesisht për shkak të kufizimeve të burimeve, konsideratave të sigurisë dhe shpërndarjes së përgjegjësive për masat e sigurisë kibernetike tek përdoruesit individualë dhe pajisjet e tyre.

Flamujt e kuq të lidhur me skemat mashtruese si mashtrimi i qendrës së sigurisë së Windows Defender

Për të identifikuar në mënyrë efektive dhe për t'u larguar nga kjo taktikë, ushtroni vigjilencë dhe merrni masa proaktive:

 • Jini të kujdesshëm ndaj alarmeve kërcyese të padëshiruara : Paralajmërimet legjitime të sigurisë nuk shfaqen papritur si dritare kërcyese. Vëreni në dyshim vërtetësinë e dritareve kërcyese që pretendojnë se sistemi juaj është i rrezikuar.
 • Verifikoni numrat e telefonit përpara se të telefononi : Shmangni thirrjet e numrave të dhënë në dritare të dyshimta. Kërkoni dhe përdorni numrat e verifikuar të shërbimit ndaj klientit nga shitësi i softuerit dhe sistemit operativ.
 • Refuzoni kërkesat për qasje në distancë : Refuzoni çdo kërkesë për qasje në distancë nga agjentët e supozuar të mbështetjes teknologjike. Kompanitë legjitime nuk ushtrojnë presion në këtë mënyrë.
 • Tregoni kujdes me klikimet : Jini të kujdesshëm kur ndërveproni me reklama, dritare kërcyese, njoftime ose mesazhe që paraqesin probleme sigurie. Verifikoni legjitimitetin përpara se të klikoni.
 • Ruajtja e përditësimeve të softuerit : Mbani të përditësuar sistemet operative, shfletuesit, programet kundër malware, muret e zjarrit dhe filtrat për të zbutur rreziqet e infeksionit.
 • Përdorni mjetet e bllokimit të reklamave dhe anti-malware : Përdorni mjete të besueshme për të zbuluar dhe bllokuar ridrejtimet që lidhen me taktikat e mbështetjes teknike.
 • Mos i besoni ID-së së telefonuesit : Mashtruesit shpesh mashtrojnë numrat e telefonit me pamje zyrtare. Kontrolloni identitetin e telefonuesit përpara se të zbuloni ndonjë informacion.
 • Kontrolloni URL-të për gabime shkrimi : Faqet e rreme me gabime shkrimi në URL mund të ridrejtohen te dritaret kërcyese. Sigurohuni që po vizitoni sajte legjitime duke shqyrtuar URL-të.
 • Për më tepër, përhapja e ndërgjegjësimit për këtë mashtrim midis familjes dhe miqve është thelbësore për të parandaluar mashtrimin e tyre. Raportoni çdo takim me këtë mashtrim për të ndihmuar autoritetet në gjurmimin dhe çmontimin e këtyre operacioneve.

  Në trend

  Më e shikuara

  Po ngarkohet...