Threat Database Phishing Mashtrim "Netflix - Ne kemi pezulluar anëtarësimin tuaj".

Mashtrim "Netflix - Ne kemi pezulluar anëtarësimin tuaj".

Mashtruesit po shpërndajnë emaile joshëse për phishing të maskuar si një paralajmërim nga gjigandi i transmetimit Netflix. Email-et e padëshiruara mbajnë rreshtin e temës "Kujtesa e fundit" (mund të ndryshojë), duke informuar marrësit se anëtarësimi i tyre në Netflix është pezulluar dhe duke i inkurajuar ata të përditësojnë informacionin e tyre të pagesës në mënyrë që të rikuperojnë llogarinë e tyre. Megjithatë, ky email nuk është i lidhur me Netflix në asnjë cilësi dhe të gjitha pretendimet e tij janë të rreme. Kur hetohet, lidhja "Rinisni anëtarësimin" e paraqitur në email i ridrejton marrësit në një faqe phishing të krijuar posaçërisht për të imituar një uebsajt zyrtar të Netflix.

Përdoruesve që nuk dyshojnë më pas u kërkohet të japin kredencialet e tyre të hyrjes në faqen false të Netflix. Duke vepruar kështu, viktimat mund të komprometojnë adresën e tyre të emailit/numrin e telefonit dhe fjalëkalimin për kriminelët kibernetikë. Për më tepër, nëse ata kanë ripërdorur fjalëkalime, ata rrezikojnë jo vetëm llogaritë e tyre Netflix, por çdo llogari tjetër të lidhur me të njëjtat kredenciale.

Mashtruesit mund t'u ofrojnë numrat e telefonit të vjedhur dhe detaje të tjera konfidenciale për shitje palëve të treta ose t'i përdorin ato për thirrje mashtruese dhe mesazhe të padëshiruara. Kështu, është e rëndësishme që përdoruesit të qëndrojnë vigjilentë dhe të mos bien pre e këtyre llojeve të emaileve me qëllim të keq. Ata kurrë nuk duhet të fusin informacionin e tyre në faqet e internetit të dyshimta ose të klikojnë në lidhjet e dërguara me email nga subjekte të panjohura. Nëse përdoruesit kanë ndonjë arsye për të qenë të pasigurt për legjitimitetin e mesazheve të marra, ata duhet të kontaktojnë shërbimin ose organizatën zyrtare të klientit, Netflix në këtë rast, për të konfirmuar nëse njoftimi është i ligjshëm përpara se të ndërmarrin ndonjë veprim.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...