Threat Database Rogue Websites Mashtrimi i 'Kartës Dhuratë Walmart'

Mashtrimi i 'Kartës Dhuratë Walmart'

Uebsajtet mashtruese po përdorin të Premten e Zezë për të mashtruar vizitorët që të ekspozojnë informacione të ndjeshme ose të bëjnë pagesa mashtruese. Një faqe e tillë e pabesueshme u vu re duke drejtuar një dhuratë false për besnikërinë e Walmart. Skenari i rremë i shfrytëzuar nga faqja pretendonte se përdoruesit kanë mundësinë të fitojnë një 'Kartë Dhuratë Walmart 1000$'.

Në realitet, mashtrimi i 'Walmart Gift Card' nuk lidhet në asnjë mënyrë me korporatën gjigante të shitjes me pakicë. Emri i Walmart përdoret thjesht nga mashtruesit si një joshje, për t'i bërë përdoruesit të mendojnë se oferta e paraqitur është legjitime. Faqja e dyshimtë do të shfaqë një dritare pop-up që pretendon se përdoruesit kanë tre përpjekje për të zgjedhur kutinë e duhur nga tetë dhuratat e paraqitura në faqen kryesore. Kur përdoruesit që nuk dyshojnë zgjedhin kutinë 'e saktë', ata do të shohin një mesazh që karta e tyre e supozuar e dhuratës është rezervuar.

Mashtruesit do t'i kërkojnë më pas çdo përdoruesi të provojë identitetin e tyre duke informuar adresën e tyre të emailit dhe më pas duke përfunduar procesin e verifikimit të ID-së. Çdo informacion i futur në faqen e internetit mashtruese do të bëhet i disponueshëm për operatorët e tij dhe do të komprometohet në mënyrë efektive. Mashtruesit më pas mund të shfrytëzojnë të dhënat e mbledhura për të marrë përsipër llogaritë e viktimave, t'i imitojnë ato si pjesë e aktiviteteve të ndryshme mashtruese ose thjesht t'i shesin kredencialet palëve të treta të interesuara. Shumë skema të këtij lloji gjithashtu kërkojnë që viktimat e tyre të paguajnë tarifa false për transport, administrim apo tarifa të tjera, si parakusht për marrjen e shpërblimeve që nuk ekzistojnë.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...